REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Oczywiscie ze tak.Jednak jezeli ma wykonane OBT przed I rej.,TR oraz OC to dlaczego nie moze jezdzić...Kao napisał(a): Nie możesz tym autem wracać na kołach ponieważ jest już prawdopodobnie wyrejestrowane
Tylko w przypadku jezeli nie ma zaświadczenia z OBT przed I rej.w kraju.Czerwone TR oraz PC dostanie jezeli ma wazny przegląd tech.pojazdu z zagranicy a musi jechac na SKP wykonac badanie dot.np:ustalic rok prod.pojazdu oraz inne niezbedne dane do rej.pojazdu.Kao napisał(a): Przy rejestracji dostajesz czerwone tablice
Migi60 napisał(a):3/Kupujesz oczywiscie OC
Migi60 napisał(a):...Oczywiscie nie zapominasz o zaplacie akcyzy...
Kao napisał(a):Przy rejestracji dostajesz czerwone tablice i na nich jedziesz na Badania (możesz oczywiście zrobić badania na zagranicznych ale jazda na własne ryzyko) wtedy obejdzie się bez czerwonych
Migi60 napisał(a):Azymut na SKP w celu wykonania dod.bad.tech.instalacji LPG
Migi60 napisał(a):MotoAl-mówią ze nadgorliwośc jest gorsza od.... .Oczywiscie ze jak masz wazne OBT to nie robisz dod.bad.tech.po montazu instalki.Przy odbiorze normalnego DR musisz miec z sobą:
1/F-ra montazu instalki
2/Świadectwo homo montazu instalki
3/Na wszeki wypadek poswiadczenie TDT na zbiornik
Na podstawie tych dokumentów w WK naniosa Ci adnotacje"GAZ"w DR oraz KP..
Kao napisał(a):Co Ci się tam pali, wszystko byś chciał zrobić na raz a tak się nie da a więcej powiem może być to nie korzystne
Kao napisał(a):1. Najpierw skompletuj dokumenty, akcyzę można zapłacić przez internet i odrazu masz potwierdzenie więc nie wiem o jakich terminach mowa.
Kao napisał(a):2. Bez połączonej akcyzy nikt Ci auta nie zarejestruje a nawet zastanawiam się czy czerwone dostaniesz
Kao napisał(a): Tablice czerwone potrzebne są tylko po to żebyś legalnie mógł pojechać na badanie, równie dobrze możesz auto zawieźć na lawecie bez tych tablic, z tym badaniem odrazu idziesz po numer rej. stały i dostajesz miękki dowód wtedy możesz legalnie jeździć.
Kao napisał(a):Za tablice czerwone też płacisz więc dla mnie nie było by to obojętne,
Kao napisał(a):próbuj na stałe numery bez opłaconej akcyzy ale wydaje mi się że to nie przejdzie no ale mogę się mylić.
Kao napisał(a):Co do dokumentów to wydaje mi się że powinieneś mieć jeszcze umowę która świadczy o tym że komis kupił od kogoś tam, no ciągłość umów musi być
Ja kupowałem auto z Niemiec bez tablic i przy rej potrzebowałemMotoAlbercik napisał(a):ale komisant mówił, że potrzebowałbym, jakby samochód przyjechał z blachami. A on został w Holandii wyrejestrowany, nie ma blach, więc podobno wystarczy tylko faktura od komisu.