Renault Clio '94 - brak energii

10 Lut 2008, 22:11

Witam!
Mam Renault Clio (94) benzyna.
Problem wygląda tak, że:
wlasnie przyjechalem do Wrocka 150km samochodzik działał ok zostawiłem go na parkingu przychodze po 2 dniach a on nic-zero energii jak by zupelnie elektryka siadła nawet sie lampki w aucie nie swieca zupelnie nic! Kumpel przyjechal i chcielismy akumulator podładowac na kablach ale jak podlaczylismy to jedynie swiatła sie zapalily ale nawet nie rzęźił;( (on ma tico nie wiem czyto ma znaczenie np moc jego akumulatora itp) Jak myślicie co to może być jakieś pomysły prosze o pomoc...!
Akumulator jest w nie najgorszym stranie byl wymieniony 3 lata temu auto dosyc czesto stalo nie uzywane po 2-3 tygodnie jak włączałem trzeba było przynajmniej na dwa razy ale odpalało. Ostatnio nie chcial m,i odpalic-nie było iskry(chyba nie znam sie) ale mysle ze wilghoc sie dostala a stal troche nie ruszany ale na odpych dal rade.
lagerloff
Nowicjusz

• 11 Lut 2008, 15:54

No napewno akumulator z Tico nie pomoże.Spróbuj go naładować prostownikiem, lub poproś kogoś z większym akumulatorem o pomoc przy uruchomieniu. 3 lata dla akumulatora to już dosyć, chyba że jest oryginalny lub dobrej marki.Najlepiej go wymień.Jeśli auto nie jest garażowane to radzę zakupić troszkę większy, o większej mocy rozruchowej.
    Badbit
    Początkujący

11 Lut 2008, 18:34

jeżeli tico było odpalone, to nie ma bata powinno zakręcić mimo mniejszego aku....
    74
    Początkujący

11 Lut 2008, 20:19

Postaram sie podlaczyc pod cos mocniejszego i mam nadzieje ze zadziala pozdro i dzieki za odp
    lagerloff
    Nowicjusz

11 Lut 2008, 21:15

I zapomniałem dodać, kable muszą być dobre, te z bazaru odradzam.
    Badbit
    Początkujący

14 Lut 2008, 09:05

Od laguny zapalił mam nadzieje że do jutra potrzyma bo musze do domuu jechac:) Jeszcze raz dziekie za pomoc pozdro
    lagerloff
    Nowicjusz

14 Lut 2008, 09:12

Jeśli nie podtrzyma to podłącz pod dobry prostownik i tyle:)
    Requiem for a Dream.
    Piter
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
    Miejscowość: Kłodzko
    Prawo jazdy: 15 03 2007
    Auto: Audi A6 C5
    Silnik: 1.9 TDI 131KM
    Paliwo: Diesel
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2001

14 Lut 2008, 10:10

No właśnie mnie wyprzedziłeś:/ nie wytrzymał minieła godzina od czasu kiedy jeszcze nim jechalem wkładam kluczyk i znowu to samo czyli nic :/ Ciekawe czy to może być coś innego niż akumulator? pozdro
    lagerloff
    Nowicjusz