Witam, w moim Clio nieszczelny wałek sprzęgłowy zaoleił sprzęgło, wiem że moja skrzynia to typ JB1184, są dwie możliwości albo wałek w skrzyni jest montowany od wewnątrz albo od zewnątrz, jeśli mój montowany jest od wewnątrz to najprawdopodobniej nawet nie opłaca się naprawiać skrzyni, bo auto jest dosyć leciwe, a żaden mechanik nie będzie rozbierał mojej skrzyni. I tak auto musiałem już sprowadzać na lawecie za 1000zł. Czy w mojej skrzyni da się dostać do wałka od zewnątrz bez rozbierania całej skrzyni?
Wałek sprzęgłowy nie może być nie szczelny, to tak na marginesie.
Masz nieszczelny uszczelniacz wałka sprzęgłowego. Nie wiem jak w francuzach ale w VAG'ach da się wymienić uszczelniać w minute. Uszczelniacz to koszt rzędu 30-40zł, natomiast jego wymiana od 200 co najmniej, bo trzeba skrzynie zrzucić. Pozdro.
Widać tylko pewnie zarzygany silnik, wiec nie określi koloru oleju. Tak czy siak musisz zrzucić skrzynie, i dla świętego spokoju wymień obydwa uszczelniacze od wału korbowego ( jeżeli to będziesz sam robił to wyczyść dokładnie miejsce tego uszczelniacza, i w skrzyni od wałka sprzęłowego.
Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego? Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
Sportowe i umożliwiające zmiany: wnętrze - Audi RS 6 Avant Pionierska stylistyka wnętrza nowego Audi RS 6 Avant zorientowane jest na kierowcę, a antracytowe, aluminiowe panele ozdobne akcentują jego sportowy charakter. Dzięki swej poziomej orientacji i kilkupoziomowej, trójwymiarowej ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.