Renault megane 1.9dti , rozbity przód , ocena uszkodzeń.

14 Cze 2014, 22:16

Witam , jestem w odwiedziny u mojego brata w DE. Wyjeżdżając na główna drogę z podporządkowanej spowodowałam wypadek. Była tam ograniczona widoczność a auto jechało prawdopodobnie dużo większa prędkością niż powinno lecz tak czy inaczej otarło o mój przód powodując zniszczenia widoczne na zdjęciu. Moje pytanie jako że nie znam się na autach jest następujące czy zniszczenia są poważne , czy jest sens oddawać je do mechanika tu w DE żeby wstępnie naprawił co trzeba żeby dojechało do Pl czy trzeba będzie zamówić lawetę? Z auta nic nie cieknie , odpala, jeździ , nie grzeje się , oprócz zniszczonej blacharki, błotnika ,jednego światła ,pęknięta jest obudowa od części która znajduje się po lewej stronie zaraz pod światłem , do tej części są doprowadzone grube plastikowe rury , wisi tam kabel który jest cały ale się odłączył. Czy może mi ktoś kto się zna na samochodach poradzić co najlepiej byłoby zrobić w takiej sytuacji .

Pozdrawiam Alicja
luna0
Obserwowany

Auto: Renault Megane
  • 14 Cze 2014, 22:30

luna0 napisał(a):czy trzeba będzie zamówić lawetę?
    Jezeli masz duzo $$$ to naprawiaj w DE.W tym wypadku to tylko laweta i azymut do Polski...
    Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
    Nie odpowiadam na PW.
    Migi60
    Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
    Prawo jazdy: 10 07 1979
    Auto: OPEL CORSA
    Silnik: 60KM
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2014
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co wpływa na ceny OC i AC?
      Pojemność silnika, model i marka samochodu, profil kierowcy i jego historia szkodowości jazdy – te wszystkie czynniki wpływają na wysokość składki pakietu ubezpieczeń OC i AC. Wysokość ceny polis komunikacyjnych dodatkowo ...