Renault Megane Classic

25 Paź 2010, 10:55

Witam gorąco.
Jestem tu pierwszy raz i szukam pomocy...:)
Dziś rano jak jechałam do szkoły coś ewidentnie stuknęło w aucie. Niestety nie wiedziałam co. Jadąc dalej kobitka w aucie za mna pokazał mi że coś jest nie tak. Zjechałam na bok, wysiadłam i w gruncie rzeczy nie wiedziałam co jest nie tak :D Jakiś Pan się zatrzymał chcąc mi pomóc, ale też nie wiedział jak(dziękuję;). Powiedział, że on nic nie widzi. W szkole mi powiedzieli, że cała d..a mi siedzi. Auto ciężko jechało w ogóle.
Proszę tylko o wskazanie dobrego i taniego mechanika w Łodzi, bo do warsztatu na pewno trzeba będzie odstawić, a właśnie auto jest bardzo nam potrzebne.
Więc liczy się czas, dobra i tania robota. Bardzo prosze o pomoc:)
P.S. W innych tematach wyczytałam coś też o stukaniu, więc co jakiś czas u mnie w samochodzie też to się powtarzało. Zazwyczaj na dziurach, doszłam do wniosku że może być to związane właśnie z zawieszeniem...;)
Z góry dzięki:)
Ostatnio edytowany przez elisza, 25 Paź 2010, 13:11, edytowano w sumie 1 raz
elisza
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź
Prawo jazdy: 08 10 2008
Auto: Rnault Megane CLassic 1.6

25 Paź 2010, 13:27

elisza napisał(a):Zazwyczaj na dziurach, doszłam do wniosku że może być to związane właśnie z zawieszeniem...;)

Tylne zawieszenie do naprawy-zerwany drązek skrętny zawieszenia/chyba tak to się nazywa/...Wspominałes ze wczesniej coś pukalo.Moge Ci podpowiedziec ze nie koniecznie tylne zawieszenie.Na nierownosciach lubia pukać łączniki drązka stabilizatora przód,na tulejach drązka stabilizatora przód lub na sworzniach wahaczy przednich... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

25 Paź 2010, 15:37

Typowe objawy uszkodzenia lożysk,drążków skrętnych.Zazwyczaj spowodowane poprzez brak poprawnego serwisowania,zaniedbanie już przy małych stukach,luzach tylnej osi.Może wyniknąć że nienadaje się już do regeneracji ze wzgledu na uszkodzenia.jeżeli nadaje się do naprawy to czas 3/4 godziny,części ca 150/200.
Leopard
Początkujący

Miejscowość: zachodniopomorskie

25 Paź 2010, 18:53

Dzięki wielkie!! :)
Jutro odstawie do warsztatu i dam znać co i jak :D
elisza
Nowicjusz

25 Paź 2010, 19:13

Leopard napisał(a):jeżeli nadaje się do naprawy to czas 3/4 godziny,części ca 150/200

Tutaj bym był bardziej ostrozny...Pewny nie jestem/nie naprawiam sam./ale chyba troche więcej to wyniesie... :sad:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

28 Paź 2010, 15:57

Witam ponownie... :D
Byłam z autem, spróbować zdiagnozować problem. Nie było łatwo...;)
Ale w końcu pojechałam na stacje kontroli pojazdów i tam mi sprawdzili moje obawy. Jednakże nic nie znaleźli...;P Jedyne co mi powiedział to tyle, że mógł pęknąć drążek reakcyjny. Tudzież mogą to być amortyzatory, ale tego nie mógł sprawdzić, bo musiałby coś rozkręcać;)
Tak czy inaczej spełzło na niczym...;P Nie wiem co mam dalej robić...;(
Pozdrawiam wszystkich!! :twisted:
elisza
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tatra – nietypowa czeska ciężarówka
    Tatra – czeski producent samochodów ciężarowych słynie z niekonwencjonalnych rozwiązań technicznych, a jego pojazdy są synonimem mobilności w najtrudniejszych warunkach terenowych. Korzystając z zaproszenia, ...
    Pierwszy hybrydowy SUV na świecie
    22 marca 2005 roku debiutowała Toyota Harrier Hybrid, poza Japonią znana jako Lexus RX 400h – pierwszy na świecie seryjnie produkowany SUV z napędem hybrydowym. W ciągu zaledwie kilku dni amerykańscy dealerzy zebrali ...

28 Paź 2010, 16:45

elisza napisał(a):Jedyne co mi powiedział to tyle, że mógł pęknąć drążek reakcyjny.

I to wlasnie bylo przez nasz sugerowane.Tylko i wyłącznie jest sprawa drązka skrętnego-reakcyjnego a nie amorkow.Widzę ze trafiłas na "fuchowców" a nie fachowców... :!: :!: W tym przypadku amorki nie maja nic do rzeczy.Mógłbym jeszcze uwierzyc w pęknięte spręzyny ale to chyba musiały by wyleciec z gniazd... :!: :!:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

28 Paź 2010, 20:04

ekhm... To po znajomości było...;) A facet stwierdził, że sprężyn w tym aucie to w ogóle nie ma. I tak dalej... :wink: I tym podobne...
Ale to coś poważnego?
elisza
Nowicjusz

28 Paź 2010, 20:12

elisza napisał(a):Ale to coś poważnego?

Trzeba naprawiac zawieszenie tylne i nie bedzie to kosztowało parę złotych... :sad:
Cen nie podaję gdyz naprawami się nie zajmuje...
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP