Renault megane scenic I 97 1.6 90km

15 Wrz 2011, 13:02

Witam
Mam dziwny przypadek. Jechałem wczoraj autem po czym zaczynał szarpać,tzn liczniki zaczęły opadać tak jakby nie miały prądu. Zgasiłem samochód, po czym wogóle nie było reakcji na kluczyk, nie mogę włączyć żadnych innych świateł oprócz awaryjnych. Gdy przekręcam kluczyk po prostu zero reakcji, nie działają żadne światła oprócz awaryjnych. Próbowałem go odpalić, przy holowaniu. Niestety nic nie pomaga. Myślałem że to akumulator, ale niestety akumulator jest dobry. Nie mam pojęcia jak sprawdzić kostkę stacyjki, po czym poznać czy jest ona dobra, ale po 2 co ma stacyjka do świateł skoro światła mogłem wł bez kluczyków. Proszę o pomoc. [email widoczny po zalogowaniu]
mateo2621
Nowicjusz

Auto: scenic I 1.6 90km 97r

15 Wrz 2011, 16:00

mateo a sprawdzales bezpieczniki?
Marcin321
Nowicjusz

15 Wrz 2011, 18:43

tak bezpieczniki zostały wszystkie sprawdzone :) I są ok :)
mateo2621
Nowicjusz

15 Wrz 2011, 22:16

te pod maską również?
Marcin321
Nowicjusz

16 Wrz 2011, 16:12

tak pod maską zostały wszystkie sprawdzone i jest ok .) masa jest przy silniku dalej nie wiem co zrrobić
mateo2621
Nowicjusz

16 Wrz 2011, 22:55

podladuj akumulator przez noc..
jesli pyrknie trzeba sprawdzic ładowanie..
moze byc ze alternator padł i nie ma ładownia przez to nic nie działa zwiazane z elektryka :)
HARIBO
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dublin -kraków
Auto: Ibiza
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...