Renault Scenic czy Freelander - awaryjność?

15 Lut 2010, 08:39

Byłem użytkownikiem scenica 2000r tylko że jednostką był silnik 1,4 niestety jednostka za słabiutka to tego auta ,zamieniłem na freelandera ,no właśnie nie jestem zbytnio zadowolony ,powiem szczerze że czułem się lepiej w scenicu ,a teraz panowie powiedzcie jak wypada freelander 1,8 w benzynie do hondy crv 99 rocznik jak się ma do spalania i ogólnie jak wypada freelek do hondy
Bardzo proszę o opinie
Pozdrawiam
madjok1
Nowicjusz

Miejscowość: ELBLĄG

15 Lut 2010, 09:56

ja nawet bym nie porownywal :) po pierwsze honda jest delikatniejsza - to mile miejskie autko z mozliwoscia wjazdu na kraweznik. Po drugie, naped w LR masz staly 4x4 (rozdzial dawkowany jest przez sprzeglo wiskotyczne) a honda ma elektronike ktora niby ma zalaczac tyl jak sie kola poslizgna... tyle ze to trwa moment i czasem jest za pozno.. gdzies na forum4x4 w dziale land rover jest dobre porownanie (filmik) freelandera, jeepa i wlasnie crv... zgadnij ktore auto jako jedyne wjechalo po mokrej trawie pod stroma gore ze startu zatrzymanego (bez rozpedu)??:) - jeep podjechal kawaleczek a crv mielac kolami do przodu... stoczyla sie w tyl :):):)
Prorok78
Początkujący

Miejscowość: Wroclaw
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Renault City K-ZE - elektryczny model z segmentu A
    Renault City K-ZE. Jest to w pełni elektryczny samochód miejski, który należy do samochodów klasy A o stylistyce SUV. Będzie także sprzedawany na światowych rynkach. Poprzez światową premierę modelu Renault ...