dzida napisał(a):Ogólnie ASX już ma swoje lata i to czuć we wnętrzu.
Tak też myślałem. Oglądałem też testy i nie wygląda to zachęcająco. Choć wielkość samochodu i wygrywanie przez Mitsubishi testów niezawodności fajne.
dzida napisał(a):HR-V i CX-3 to wg mnie kwestia gustu ale te auta jak dla mnie są strasznie drogie.
Czytałem trochę po różnych forach opinie właścicieli tych aut w PL i lepiej wypada CX-3. Przy dłuższych przebiegach ludzie są bardzo zadowoleni. Tym bardziej, że często porównywali ten samochód na testach do wielu innych w tym rozmiarze / klasie. Właściciele HR-V są mniej zadowoleni. Pojawiają się już pierwsze opinie negatywne. Czyżby składanie auta w Meksyku mówiło za siebie? Dla mnie również cena HR-V jest sporo za wysoka, ale CX-3 jest jeszcze do zaakceptowania. Bardzo fajny silnik jak dla mnie. Nie ufam 1.2 z turbo i 120 - 160 KM.
dzida napisał(a):Toyota na razie genialna z wyglądu jak dla mnie (w końcu ktoś tam ze stylistów dostał zielone światło)
Masz na myśli CH-R? Mi również się podoba i w zasadzie gdyby nie cena (pewnie coś koło 100k), to czekałbym na to auto.
dzida napisał(a):Popatrz jeszcze na Kia Soul
Na karawan przyjdzie czas
EVOna napisał(a):Szkoda jedynie, że CH-R Hybrid nie będzie oferowana w wersji AWD.
Myślę, że to ma być typowy przedstawiciel miejski, gdzie
4x4 byłoby w większości zbędnym dodatkiem. Choć nowa RAV4 Hybrid z 4x4 już pasuje idealnie.
mike napisał(a):A ja pocisnę hipsterstwem i zaproponuję Pińcet X
To byłby chyba zbyt duży kompromis
Żonie się oczywiście podoba, ale ja mam już odmienne zdanie.
Koniu napisał(a):Suzuki SX Cross?
Teraz jest to auto większe niż Vitara. Widziałem już kilka egzemplarzy na drogach i są fajnie, ale spore jak dla nas.
---
Trzeba się po prostu poumawiać i potestować na żywo. Taki mamy plan z żoną na kolejny tydzień. Zobaczymy gdzie trafimy.
Nie spieszy nam się, tym bardziej, że 70K nie wydaje się od tak, więc podejdziemy do sprawy spokojnie.