Rodzinne do 80k PLN

13 Maj 2019, 17:20

Jakie auto kupić w budżecie do 80PLN. Chciałbym jakiegoś Niemca i raczej kombi, ewentualnie SUV, benzynowy. Rodzina 2+2+pies. Obecnie mam Mazdę 6 kombi i nie chciałbym mniejszego.
Stać mnie na nową Astrę Sport Tourier. Ale może jakaś młoda używka.... Co byście polecili?
trzmielak
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Auto: Mazda 6
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

16 Maj 2019, 13:37

Dużego masz tego psa? Tu kwestia tego czy będzie on jeździł na tylnym siedzeniu czy w bagażniku. jak jest spory to lepiej przypiąć go w bagażniku niż razem z dziećmi na tylnym siedzeniu.

trzmielak napisał(a):Mazdę 6 kombi i nie chciałbym mniejszego
W tym przypadku żeby we wnętrzu było więcej miejsca to musiałbyś celować tylko w duże SUVy te mniejsze typu X3 czy Hyundai Tuscon odpadają bo tam nie będzie większej przestrzeni.

W założonym budżecie mógłbyś pomyśleć o Zafirze C takiej mającej 2-3 lata ona by na pewno sprawdziła się jako auto rodzinne o i masz też Niemca :)

Jeżeli chodzi o kombi (duże) to warto przymierzyć się do Superba tu tez auto pewni by było w wieku około 3 lat ale miejsca z tyłu jest naprawdę dużo. tu tak naprawdę trzeba by było samemu się przymierzyć i zobaczyć.

trzmielak napisał(a):Stać mnie na nową Astrę Sport Tourier
Tylko ta Astra nie będzie większa od Mazdy6 którą masz obecnie (który rok tej mazdy?)

Nie napisałeś nic o silniku czy to ma być benzyna czy diesel :wink:
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

17 Maj 2019, 16:02

Pies jest duży, wielkości owczarka niemieckiego. Jeździ w bagażniku. Zefira wydaje mi się zbyt duża jednak. Może rzeczywiście ta Superb byłaby optymalna.
trzmielak
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Auto: Mazda 6
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

17 Maj 2019, 17:12

trzmielak napisał(a):Zefira wydaje mi się zbyt duża jednak. Może rzeczywiście ta Superb byłaby optymalna.

Zafira jest 20 cm krótsza i 7 cm węższa od superba :ok:

Zerknij na hjunaja i40
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Lancer Evolution - historia
    Lancer Evolution, często określany po prostu jako Evo, to ponad 23 lata pięknej historii mocarnego sedana zbudowanego na bazie modelu Lancer. Na przestrzeni lat powstało dziesięć generacji tego auta, a jego żywot zwieńczyła ...