Rodzinne do 80k PLN

13 Maj 2019, 17:20

Jakie auto kupić w budżecie do 80PLN. Chciałbym jakiegoś Niemca i raczej kombi, ewentualnie SUV, benzynowy. Rodzina 2+2+pies. Obecnie mam Mazdę 6 kombi i nie chciałbym mniejszego.
Stać mnie na nową Astrę Sport Tourier. Ale może jakaś młoda używka.... Co byście polecili?
trzmielak
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Auto: Mazda 6
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

16 Maj 2019, 13:37

Dużego masz tego psa? Tu kwestia tego czy będzie on jeździł na tylnym siedzeniu czy w bagażniku. jak jest spory to lepiej przypiąć go w bagażniku niż razem z dziećmi na tylnym siedzeniu.

trzmielak napisał(a):Mazdę 6 kombi i nie chciałbym mniejszego
W tym przypadku żeby we wnętrzu było więcej miejsca to musiałbyś celować tylko w duże SUVy te mniejsze typu X3 czy Hyundai Tuscon odpadają bo tam nie będzie większej przestrzeni.

W założonym budżecie mógłbyś pomyśleć o Zafirze C takiej mającej 2-3 lata ona by na pewno sprawdziła się jako auto rodzinne o i masz też Niemca :)

Jeżeli chodzi o kombi (duże) to warto przymierzyć się do Superba tu tez auto pewni by było w wieku około 3 lat ale miejsca z tyłu jest naprawdę dużo. tu tak naprawdę trzeba by było samemu się przymierzyć i zobaczyć.

trzmielak napisał(a):Stać mnie na nową Astrę Sport Tourier
Tylko ta Astra nie będzie większa od Mazdy6 którą masz obecnie (który rok tej mazdy?)

Nie napisałeś nic o silniku czy to ma być benzyna czy diesel :wink:
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

17 Maj 2019, 16:02

Pies jest duży, wielkości owczarka niemieckiego. Jeździ w bagażniku. Zefira wydaje mi się zbyt duża jednak. Może rzeczywiście ta Superb byłaby optymalna.
trzmielak
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Auto: Mazda 6
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

17 Maj 2019, 17:12

trzmielak napisał(a):Zefira wydaje mi się zbyt duża jednak. Może rzeczywiście ta Superb byłaby optymalna.

Zafira jest 20 cm krótsza i 7 cm węższa od superba :ok:

Zerknij na hjunaja i40
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Limitowany Nissan Juke w edycji Ministry of Sound
    Nissan rozszerza współpracę z Ministry of Sound, czyli londyńskim autorytetem w dziedzinie clubbingu i elektronicznej muzyki tanecznej. Kolejnym owocem tej współpracy jest nowa limitowana edycja Juke. Odważna ...
    Wodór receptą na zmiany klimatu
    Do 2050 roku rynek wodoru może osiągnąć poziom 2,5 biliona dolarów, co przełożyłoby się na redukcję rocznej emisji CO2 o 6 gigaton. To 20 procent redukcji koniecznej do tego, aby nie dopuścić do podniesienia się średniej ...