mrbobster napisał(a):Naczytałem się o problemach z elektroniką, chłodnicy klimatyzacji i drogich częściach volvo
Nie wiem skąd takie pierdy wyczytałeś, pewnie od specjalistów których kolega kolegi miał Volvo i pewnie wszystko o nim wiedzą. Brednie.
Elektronika jak pada to dwie rzeczy, zamki i stacyjka, wszystko do ogarnięcia w prosty i niedrogi sposób. Chłodnica klimy u mnie padła po 7 latach użytkowania auta. Auto nie jest przechowywane w garażu, stoi pod gołym niebem latem i zimą. Moja padła bo przerdzewiała, jest na dole zderzaka gdzie zbierają się liście i jest wilgoć, nie ma tam za dużej osłony przed wilgocią. 7 lat bezobsługowej pracy jak na chłodnicę klimy wydaje mi się dobrym osiągnięciem. Koszt wymiany też nie jest duży. Drogie części Volvo, ok jeśli pytasz o nie w ASO, podpytaj w sklepach czy sprawdź w internecie ile co kosztuje. Nie powielajcie BREDNI, opierajcie się na faktach.
Drugą rzeczą jest to co ludzie piszą, przecież nikt na żadnym forum nie będzie pisał że mu wszystko działa ale że się popsuło, weź ilość postów o awarii danej części porównaj do ilości użytkowników danego modelu i wyjdzie Ci awaryjność.
Nie upieram się tu na Volvo, podważam tylko schemat myślenia.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.