Rover 200 2.0 SDi 1998

15 Kwi 2008, 10:33

Mam autko Rover 200 2.0 SDi 1998 i mi pali jak smokozord jakiś.Jak wlewam za 50zł Oleju napędowego tj. ok. 12 litrów to przejade na tym 160-170km. Jeżdże tylko w mieście-czy to normalny wynik?
Silnik głośno chodzi też i mam kiepskie hamulce(nie wiem czy to już taka wada fabryczna czy co bo nawet po wymianie tarcz i zacisku z przodu nie hamuje za dobrze); ale ogólnie nic do zarzucenia nie mam tylko to spalanie mnie irytuje bo trochę dużo.Pomóżcie jak możecie czy to normalne czy może coś mam walnięte? :?
misza198818
Początkujący

Miejscowość: Wielkopolska
  • 15 Kwi 2008, 15:43

Jeśli chodzi o spalanie to z tego co piszesz wynika, że pali Ci okolo 7-7,5 litra w mieście. Wynik jest według mnie średnio wysoki zważywszy na to, jak palą inne egzemplarze (sam zobacz na [link do autocentrum.pl wygasł]
    Jedne palą więcej, inne mniej. Samo spalanie zależy od naprawdę wielu czynników.

PS. Patrz oczywiście na maksymalne spalanie, bo jeździsz w mieście.
    Martoro
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
      Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
      Mercedes-Benz Arocs, warianty modelowe, silniki, budowa
      Mercedes-Benz zostawia konkurentów z tyłu, konsekwentnie odświeżając swoją paletę produktową i rozszerzając ofertę silników zgodnych z normą Euro VI. Pod koniec stycznia uczestniczyliśmy w premierze Arocsa – ...