Rover 420 - problem z elektryką

06 Lis 2014, 09:03

witam mam problem posiadam rovera420 jezdze nim codziennie zawsze sprawdzam wszystko zanim gdzies nim wyjade wczoraj bylo wszystko ok a dzis rano wsiadlam a auto nie odpalilo nie swieci sie zadna kontrolka nic,wyjełam akumulator podładowałam pare godzin podłączyłam go i znow zero efektu co to moze byc ze tak nagle sie cos popsuło :( dodam ze sprawdziłam wszystkie bezpieczniki nawet te pod kierownica sa ok.
znajoma161
Nowicjusz

Auto: rover420
Silnik: 2'0
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 1998

08 Lis 2014, 10:24

A świeci ci się lampka wewnątrz auta jak otwierasz drzwi?
Wygląda to tak jak by prąd nie dochodził z akumulatora do auta i najpierw bym sprawdził to połączenie pod warunkiem że akumulator jest sprawny po podładowaniu. Sprawdź przewód plusowy który idzie od akumulatora.
Sprawdzałaś napięcie na akumulatorze po podładowaniu?
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

08 Lis 2014, 19:06

dzieki, moim problemem okazal sie 2 letni akumulator,
znajoma161
Nowicjusz

Auto: rover420
Silnik: 2'0
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 1998
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Picie i jedzenie za kierownicą - to niebezpieczne!
    W związku z obowiązującym zakazem spożywania posiłków w lokalach gastronomicznych wiele osób kupuje dania na wynos. Nie powinno to jednak skłaniać kierowców do jedzenia (nawet frytek) czy picia podczas ...
    Wyprawa do MOab - relacja zdjęciowa
    Dawno mnie tu nie bylo...czas nadrobic zaleglosci. Ostatnio mialem zaszczyt wspolorganizowac impreze Autotraper Moab Challenge. Bylem przewodnikiem po szlakach Moab dla grupy z firmy Autotraper z Lodzi. Zabawa byla swietna..na ...