Rover618Si- wolno nagrzewa się silnik

12 Lis 2010, 14:47

Witam. Mam taki problem, że moje autko strasznie wolno się nagrzewa. Aby silnik złapał normalnej temperatury pracy muszę przejechać od 5 do 15km. Silnik jest zagazowany. Wymieniałem już 3 termostaty. Na termostacie jest 78st.C. Czy to normalne że tak wolno się nagrzewa czy jest to wina termostatu czy też to że jest ok 5litrów płynu chłodniczego no i obieg do parownika gazu? Jak szybko Wasze auta łapią normalną temperature silnika?
BANAN23
Początkujący

Miejscowość: Jabłonna Lacka

13 Lis 2010, 17:10

jaką tęperature pokazuje wskaźnik ?
ochroniarz02
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

07 Lut 2012, 17:15

Nie mam skli temperatury, normalnie wskazówka jest po środku ntzn między minimum a czerwonym polem. No i teraz w zimę mimo zasłoniętej chłodnicy w środku nie jest za ciepło a z wentylatora leci ciepłe powietrze nie jak w innych autach gorące że aż parzy w rękę. Układ był płukany specjalnym płynem bo myślałem że nagrzewnica zabita ale nic bardzo nie pomogło. Wolno się nagrzewa silnik i słabo grzeje we wnętrzu auta.
BANAN23
Początkujący

Miejscowość: Jabłonna Lacka
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...