Rover618Si- wolno nagrzewa się silnik

12 Lis 2010, 13:47

Witam. Mam taki problem, że moje autko strasznie wolno się nagrzewa. Aby silnik złapał normalnej temperatury pracy muszę przejechać od 5 do 15km. Silnik jest zagazowany. Wymieniałem już 3 termostaty. Na termostacie jest 78st.C. Czy to normalne że tak wolno się nagrzewa czy jest to wina termostatu czy też to że jest ok 5litrów płynu chłodniczego no i obieg do parownika gazu? Jak szybko Wasze auta łapią normalną temperature silnika?
BANAN23
Początkujący

Miejscowość: Jabłonna Lacka

13 Lis 2010, 16:10

jaką tęperature pokazuje wskaźnik ?
ochroniarz02
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

07 Lut 2012, 16:15

Nie mam skli temperatury, normalnie wskazówka jest po środku ntzn między minimum a czerwonym polem. No i teraz w zimę mimo zasłoniętej chłodnicy w środku nie jest za ciepło a z wentylatora leci ciepłe powietrze nie jak w innych autach gorące że aż parzy w rękę. Układ był płukany specjalnym płynem bo myślałem że nagrzewnica zabita ale nic bardzo nie pomogło. Wolno się nagrzewa silnik i słabo grzeje we wnętrzu auta.
BANAN23
Początkujący

Miejscowość: Jabłonna Lacka
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Peugeot 508
    Peugeot pokazał swoje najnowsze dziecko - 508. Po bezpłciowym poprzedniku w końcu mamy dawkę zadziorności. Nie wiem jak Wam ale mi bardzo podoba się kokpit mimo, że nie jestem fanem dotykowych ekranów oraz piękny tył. ...
    Inteligentne oświetlenie MATRIX LED ŠKODY bez tajemnic
    Co dokładnie kryje się pod nazwą oświetlenie Matrix LED, które zastosowano w najnowszym odświeżonym modelu ŠKODY SUPERB? Jakie są zalety tej technologii i dlaczego zapewnia jeszcze większy poziom bezpieczeństwa ...