diabeelek napisał(a):Czyli liderem jest Passat 1.9 TDI 131KM
W zadnym wypadku, jest lepszym wyborem jak dla mojego stylu zycia i potrzeb.
A ze wzg na zamieszkanie w UK nie mam problemu z wachaczami, bo tu jest zadkoscia dziorawa autostrada.
Co do 5 czy 6 biegow-dylematu tu nie ma moim zdaniem. 5biegow czyli silnik AWX bedzie palil wiecej przy wiekszych predkosciach, chodzil glosniej. Przy 100km /h wzucasz 6 (tu silnik AVF) i masz ledwo 1800 obrotow, plynna jazde, male spalanie i cicha prace, a i nie problemem jest przyspieszenie na tej 6ce. Zwija sie bardzo wyraznie.
Wg mnie najlepszym wyborem (dla kogos kto che wygode i full opcje) znalezc sobie w austrii lub danii (tam byly wersje 145 konne) Passata (dyzy wygodny) 6 biegowego(silnik AVF) z napede 4 motion(to bzdura ze pali wiecej, roznica to max 0,2-0,5L) co na zime lub teren jest niezastapione. Przy 6 biegach, napedzie na 4 , podgrzewaniu foteli i climatronic nie predko pomyslisz o zmianie auta, bo to praktycznie wszystkie udogodnienia potrzebne do komfortowego podrozowania. Kolejny dylemat to kombi czy sedan-tu sie nie wypowiadam, bo nie wiem co ci potrzebne. Ja mam kombi(juz 3 zreszta).
To moje zdanie na temat i jak wiadomo kazdy moze miec inne. Rozne potrzeby irozne doswiadczenia z marka, to rozne opinnie i upodobania na przyszlosc.
Pozdrawiam.