toyman40 napisał(a):takim ludziom jak autor tematu raczej ciężko dogodzić z czymkolwiek co byś nie zaproponował, więc najlepiej nic nie proponować
Tak, ciężko mi dogodzić, bo nie szukam auta tylko po to, żeby bez problemu przewiózł mnie z jednego punktu do drugiego. Gdybym takiego szukał, to wziąłbym jakiś dziadkowóz i nie zakładałbym tematu. Jeżdżąc autem chcę czerpać z tego jakąś przyjemność.
toyman40 napisał(a):na samo hasło saab, alfa i frajda z jazdy mi się niedobrze robi , kiedyś miałem 159 1.9 jtd 150KM, jak ją sprzedawałem to był mój jeden z najszczęśliwszych dni , bo mi przez nią połowa włosów osiwiała.
No widzisz, a mój kolega jeździ 159 jtd 150KM i pomimo drobnych usterek od czasu do czasu bardzo sobie chwali. Sam miałem okazję się przejechać i bardzo fajne autko. Gdyby nie diesel to bym brał. Benzyniaki mają już gorsze oceny.
franccc napisał(a):Zobacz sobie coś takiego, coupe też jest. Może nie tak oryginalny wybór jak saab ale silnik bardzo dobry a i buda nieprzesadnie droga. Jeśli kupisz wersję w 4control to wrażenia z zakrętów też ciekawe. Ten sam silnik występuje też z automatem - ma wtedy 170ps. Swoją drogą automat pancerny. W razie potrzeby gazik zakładasz bez problemu
Słyszałem dobre opinie o tym aucie, ale nie zdecyduję się na Renault. Nie przepadam za francuską motoryzacją, a w szczególności Renault.
Trevor napisał(a):Ja bym nieco rozszerzył budżet i pomyślał np nad takim golfem vii
Golf już prędzej, tylko to już poza moim budżetem niestety. Do ~ 40k.
Szukam dalej.