Saab 9-3 II - Kraków

23 Sie 2015, 12:03

Witam,
od jakiegoś czasu poszukuje zastępcy dla mojej starej, wysłużonej saabiny i padło na jego drugą wersję.
Znalazłem na allegro taki oto egzemplarz: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Martwi mnie jednak bardzo niski przebieg, nie mówiąc już o tym, że po zdjęciach nie wygląda to na wersję aero.
Z numeru VIN dowiedziałem się, że auto sprowadzanie było z Belgii, jednak nie doszedłem ile miało tam przejechane i czy uczestniczyło w wypadkach.
Jak Wy to widzicie? Mam niestety dość spory kawałek do Krakowa i nie chce jechać na darmo.

EDIT:
Wspomniałem o nmerze vin a go nie podałem:
YS3FH46P681119930
mlethys
Obserwowany

Prawo jazdy: 27 09 2011
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Saab 9-3 I
Silnik: 2.2 TiD 116KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

23 Sie 2015, 19:36

Byłem dzisiaj oglądać ten samochód.
Pomierzyłem go miernikiem. Na słupkach, drzwiach od kierowy i pasażera z lewej strony wychodzi od 250-500 mikronów. Jest źle dopasowana maska i przedni zderzak oraz klapa bagażnika.
Niesamowicie mocno ściorane felgi. Nie widziałem jeszcze felg w tak złym stanie.
Lewy boczek fotela kierowcy i gałka mocno zużyta. Na oko ma przejechane 200-250 tyś km.
Z plusów to silnik. Chodzi dobrze, nic w ni nie stuka, nie słyszałem dwumasu. Dpf wycięty.
Słychać było z tyłu łożysko i klocki i tarcze z tyłu są praktycznie do wyrzucenia chociaż właściciel mówił, że wymieniał je pół roku temu.

EDIT:
Zapomniałem dodać o ogniskach korozji na nadkolach i drzwiach od kierowcy i pasażera.
Dodatkowo widać już korodujące słupki.
mlethys
Obserwowany

Prawo jazdy: 27 09 2011
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Saab 9-3 I
Silnik: 2.2 TiD 116KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999