Samochód 10-13k

07 Sie 2015, 11:22

no faktycznie - nie za pierwszym razem nie zauważyłem braku klimy. Szukam zatem dalej.
A wam Panowie bardzo dziękuję, ze uwagi i że macie cierpliwość :)
Jak coś znajdę pozwolę sobie wrzucić linki do oceny
CzarnaZmija
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 08 2007
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Opel Astra H
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

07 Sie 2015, 15:49

Siema, podczepie się troche bo budżet podobny mam od 5 do 15 tyś.

W gwoli jasności, prawo jazdy sie robi, ale wolałbym na spokojnie przetrzepać temat teraz niż potem coś na szybko bo chce mi sie jeździć, a nie ma czym bo w rodzinie nikt nie da mi samochodu lub nie ma.

myslałem najpierw o wspomnianej Toyocie Yaris 1.0 b i potem, jeśli bym dużo jeździł to gaz domontować.

jednak po dłuższym namyśle bardziej jestem skłonny ku audi a3 1.8T b + podobnie jak wyżej zagazowaniu później.

pytam jednak w innym celu, mam wrażenie, że te dwa autka będą za małe. Planuje przewozić czasem dużą kolumnę gitarową, wzmacniacz, gitarę(lub gitary) czyt. jestem niespełnionym gitarzystą.

Mam propozycję na a4 b6 avant 1.9tdi w automacie od "zaufanej" osoby - kolega rodziców. sprowadzony w 2007 potem w jednych rękach do dziś. auto z 2004 i na moje laickie oko, w dobrym stanie. ma 327k przebiegu. Chyba jednak będzie za duży na 1 auto.

Czy opłaca się kupować któreś z nich na pierwszy dupowóz? oczywiście nie planuje jeździć jak wariat - mam 25 lat sprawa robienia teraz prawka jest spowodowana ze wcześniej nie miałem za co. Dodatkowo, boje się, ze diesel będzie sie ze mną męczył gdyż raczej będzie to 80% miasto 20% trasa.
mophk
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2016
Auto: Audi A4 B5 Q
Silnik: 1.8T 150KM AWT
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2000

07 Sie 2015, 16:26

mophk napisał(a):Mam propozycję na a4 b6 avant 1.9tdi w automacie od "zaufanej" osoby - kolega rodziców. sprowadzony w 2007 potem w jednych rękach do dziś. auto z 2004 i na moje laickie oko, w dobrym stanie. ma 327k przebiegu. Chyba jednak będzie za duży na 1 auto.

Jaki automat w tym Audi? Mam nadzieję, że nie Multitronic. Jak coś z większym bagażnikiem to może Octavia I? 2.0 8V + LPG, ewentualnie 1.8 20V lub 1.8T.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

07 Sie 2015, 16:37

Nie bedzie za duże. Yaris tylko do miasta. Jak audi pewne to bierz, przynajmniej spokojnie sie spakujesz.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

07 Sie 2015, 16:38

właśnie nie wiem co to może być za automat, no ale 320km przeżył (lub wiecej jeśli był cofany w międzyczasie) mam tylko VIN date 1 rejestracji i rejestrację, silnik to 130km i cieżko coś wiecej mi powiedzieć a tematu tego avanta nie drążyłem gdyż właścicielka mówi, żę byłaby zadowolona z 16tys złotych i to trochę za dużo dla mnie. UWAGA: drzwi przednie są niedomknięte - fotka cyknięta przeze mnie żeby pokazać rodzicom jak duże bydle to jest itp

właśnie audi a3 rozważam tylko dla tego, że ma raczej żwawszy silnik, mniejsza masa i jest krótszy.
mophk
Nowicjusz

07 Sie 2015, 16:45

Dalej jestem za a4 jesli pewne a cena nie jest wysoka :)
Koniu
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Wyjazd na wakacje samochodem – o czym pamiętać?
    Długo wyczekiwany po okresie kwarantanny czas wakacyjnych wyjazdów w końcu nadszedł. Z uwagi na bezpieczeństwo, o wiele więcej Polaków w tym roku zdecyduje się na podróże krajowe, by zobaczyć lokalne ...

07 Sie 2015, 16:51

pewne jest tylko w domyśle raczej. nigdzie (znajomi) nie wystawili więc niby nie chcą sprzedawać. poza tym to diesel - boje się strasznie jakichkolwiek napraw. poza tym trzeba duzo bardziej na niego uważać rozgrzewać itp itd a o filtrach cząstek stałych to już mam koszmary mimo że nawet prawka nie mam
mophk
Nowicjusz

07 Sie 2015, 17:42

Na 99% nie ma filtra
Koniu
Forumowicz VIP

07 Sie 2015, 18:47

dobra, zakładając, że ten avat nie jest w idealnym stanie (ma pękniętą prawą tylną lampę i kilka rzeczy do poprawy u lakiernika typu odpryski obtarcia, trochę zardzewiałe alufelgi i taki przebieg(wiem, wiem. mogą dojechać do 1mil km jak sie dba)) powinien kosztować? 16 tys jest na zasadzie 'bardzo byłaby zadowolona. 15k to i tak bardzo wyżyłowana granica gdyż na początku chciałem coś za 5k ale z powodu braku wyboru postanowiłem zwiększyć do 10k a teraz 15k

nie będzie szkoda tego tdi po mieście? jak już pisałem, obawiam się ew. napraw i tego że trzeba sie z tym obchodzić jak z jajkiem i mimo spalania na poziomie 6L/100 nie jest to tania zabawka bo a3 150km w gazie przy ciśnięciu 12 i wyżłopie a tu 6 litrów to jest jazda dziadkowa (mówię o trasie)
mophk
Nowicjusz

09 Sie 2015, 22:46

Panowie, już tradycyjnie, proszę was o wstępną ocenę następujących ogłoszeń:
1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
CzarnaZmija
Nowicjusz

10 Sie 2015, 07:10

Akurat silnik 1.9 tdi daje sobie radę w mieście,ale i tak kupując diesla musisz liczyć się z tym iż potencjalne koszty naprawy będą zdecydowanie wyższe niż w przypadku silnika benzynowego. Poza tym cene zawsze możesz negocjować tak jak piszesz: tu rysa tu pęknięta lampa itd.
Eperfekt
Początkujący

Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Seat
Silnik: Ibiza 1.9
Rok produkcji: 2003

01 Wrz 2015, 20:34

Panowie macie jakieś uwagi / sugestie odnośnie tego ogłoszenia? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
CzarnaZmija
Nowicjusz

01 Wrz 2015, 20:38

Drzwi kierowcy mi się nie podobają. Poza tym spoko
Koniu
Forumowicz VIP

01 Wrz 2015, 20:39

Za 15k znajdziesz już z 1.6 a jak dobrze poszukasz to będzie i PL salon.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

01 Wrz 2015, 21:18

dzięki za uwagi. W sumie mam blisko, więc chyba się przejadę i zobaczę.

I właśnie cały czas szukam z PL salonu, jednak jakoś mam pecha - ciężko znaleźć coś konkretnego w dobrym budżecie i w najbliższej okolicy (czyli małopolska i woj. sąsiednie)
CzarnaZmija
Nowicjusz