REKLAMA
Witam forumowiczów.
3 lata temu na forum doradzono mi zakup Toyki e11, która odwdzięczyła się niezawodnością i w sumie przyjemnością z jazdy mimo że nawet nie myślałem o tym modelu. W ciągu najbliższych 2-3 miesięcy planuje jednak kupić coś nowego i znów proszę o pomoc .
Do wydania mam 15-26k
- interesuje mnie sedan lub hatchback
- benzyna plus LPG które najlepiej założę sam
- moc by się przydała takie minimum 120, ale raczej bym patrzył miłej na 140-160KM
- przebieg roczny to ok 15k, ale aktualnie się ograniczam ze względu na spore spalanie, mała ilość miejsca i przede wszystkim brak klimatyzacji
- dojazdy do pracy w okresie jesienno-zimowym 15-25km w jedną stronę po mieście + raz w miesiącu 150kmx2 w trasie.
- zalezy mi na tym aby auto nie było skarbonka bez dna, przyzwyczaiłem się do bezawaryjności i tanich części
Mam kilka własnych propozycji.
- Honda Civic VIII 1,8 sedan
- Honda Accord 2005-2006 rok
Minusem jaki widzę są wysokie ceny wiekowych już modeli bo ponad 10lat i fakt że podobno kradną na potęgę nawet tyłu letnie auta.
- Saab 9-3 podoba mi się zwlacza po lifcie nie znam jednak nikogo więc nie wiem jak to z częściami i awaryjnoaxia wygląda
- Opel Vectra C hatchback
- Ford Mondeo bo stary Focus mi się nie widzi, a nowszy ciężko wyłapać
Może inne propozycję? Chciałbym mieć wybrane ze dwa modele które powinienem szukać no i szukać perełki