Samochod 20.000 swift/aygo/grande punto

16 Cze 2015, 22:08

Witam.
Mieszkam w Holandii,wiec poszukuje samochodu swojego pierwszego ,którym będę jeździł w większości w mieście, jednak dwa razy w roku, chciałbym pojechać do polski. W związku z podatkiem drogowym szukam auto lekkiego (do 1150 kg) oraz z małym silnikiem 1.4 to według mnie maksymalna pojemność. Auto musi być 5 drzwiowe.

Budżet: do 5000 euro czyli około 20000 zł (jednak skłaniałbym się ku maksymalnej cenie 4600)

Użytkowanie: około 30 km do pracy, a czasami dodatkowo także mała wycieczka 150 km (wiec rocznie około 15-20 tys.).

Własne potrzeby:
5 drzwiowe.
Klimatyzacja.
Silnik do 1.4.
Masa własna do 1150 kg.
Chciałbym rocznik 2005+.

Własne propozycje:

1.Suzuki Swift [link do marktplaats.nl wygasł] [link do marktplaats.nl wygasł]
2.Fiat Grande pundo [link do marktplaats.nl wygasł] [link do marktplaats.nl wygasł]
3.Toyota aygo>Citroen c1 [link do marktplaats.nl wygasł] [link do marktplaats.nl wygasł]
4.Toyota yaris

Inne samochody, których nie widziałem/nie czytałem o nich wystarczająco, ale może warto zobaczyć.
-Chevrolet Spark [link do marktplaats.nl wygasł] [link do marktplaats.nl wygasł] -wygląda fajnie
- opel corsa [link do marktplaats.nl wygasł]
skoda fabia [link do marktplaats.nl wygasł] [link do marktplaats.nl wygasł]
-suzuki alto [link do marktplaats.nl wygasł] [link do marktplaats.nl wygasł]

Proszę o porady, podane egzemplarze podałem jako przykłady, ponieważ auto będę kupował za około 16 dni. Dziękuję za przeczytanie :ok:
manog
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 03 2013
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Nie mam