REKLAMA
Witam,
stanąłem przed zakupem samochodu. Przeczytałem zamieszczone tutaj poradniki, a także przejrzałem forum (kilka stron ) jednakże nie znalazłem tego czego szukam. No ale do konkretów:
Budżet: 10 000zł, ale wolałbym możliwie go ograniczyć jeżeli znajdzie się propozycja spełniająca wymogi.
Rejon: Mazowieckie, Warszawa
Użytkowanie: głównie miasto + okazjonalne trasy ( ~1-2 razy w miesiącu ) 200-400km.
Własne potrzeby: 4 osoby w środku bez ścisku i wbijania kolan w siedzenie kierowcy; dość mocy żeby nie musieć go pchać jak te 4 osobą wsiądą i jeszcze jakieś bagaże się dorzuci; musi jakkolwiek wyglądać, wygórowanych wymagań co do tego nie mam ale jakieś minimum musi być zachowane
Przejrzałem trochę ofert i najbardziej do mnie przemawiają następujące (piszę bez wersji silnikowych ponieważ niezbyt się na tym znam i mam nadzieję, że Wy mi pomożecie w wyborze). Wszystkie pojazdy rocznik w okolicach 1999-2004. Starszych wolałbym raczej uniknąć (magiczna psychologiczna bariera 20lat jest wtedy niebezpiecznie blisko )
Audi A3, wersja prawdopodobnie 8l, 8p fajnie ale raczej nie zmieści się w budżecie
Volvo V40,
Opel Astra G, wersja H bardzo mile widziana jeżeli jest szansa na znalezienie w tej cenie w dobrym stanie.
Mitsubishi Carisma,
Proszę o pomoc w doborze wersji silnika, które z propozycji od razu odrzucić i na co zwrócić uwagę przy zakupie w/w. Oczywiście propozycje innych pojazdów są bardzo mile widziane.
Z góry wielkie dzięki za pomoc