Samochód dla rodziny z niepełnosprawną osobą

10 Mar 2015, 21:26

wiszę na necie, dzwonie i mam dość...
napaliłam się na jedno... posprawdzaliśmy VIN i przestawiony, że głowa boli - a sprzedawca zapewnia, że nie.
czy wszyscy oszukują? :no:

nie wiem ktory to etap ale mam dość kupowania a potrzebuje to auto, jest tu kto uczciwy? :roll:
Karolinad2
Nowicjusz

Auto: Ford Galaxy

11 Mar 2015, 09:44

Kupowanie w PL ma to do siebie,że może człowieka skutecznie zniechęcić do tej czynności. Jest tylko rada taka,że trzeba szukać dalej.Najczęściej sprowadzone Vany mają duże przebiegi lub są po jakiejś naprawie blacharskiej.
Wobec tego zjawiska ,nie ma co się upierać na konkretny model ale wyznaczyć ich sobie kilka i na bieżąco reagować na nowe oferty w necie. Trzeba też rozpuścić wici wśród znajomych oraz popytać wśród nich o zaufanego-znajomego importera ,który przywozi auta i zgodzić się na przywiezienie auta do lekkiej naprawy.
Warto też nie zamykać się na konkretne znaczki na maskach ale brać pod uwagę mniej popularne auta. Jest też opcja taka jak np poniżej:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Auto pofirmowe ale raczej uszanowane i pewne.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

11 Mar 2015, 20:17

Artur - dziękuję za pocieszenie :) Jednak wolałabym coś bardziej twarzowego :yes: Ten model mi się nie podoba - wiem, że muszę patrzeć na finanse, niezawodność itp.. ale chcialabym też się autkiem cieszyć.
No trzeba szukać dalej... jak znajdziesz coś pewnego i ciekawego - szczerze proszę o linki. Pośród modeli jakie podałeś szukam.
Karolinad2
Nowicjusz

09 Kwi 2015, 19:47

Dziękuję wszystkim za porady i wsparcie. Od kilkunastu dni jestem szczęśliwą posiadaczką Renault Espace :)
Nie takie było wstępne marzenie ale logika nakazywała jednak iść w tym kierunku. Nie żałuję, zmieściłam się w zakładanym budżecie i mam rocznik 2008. Jednak diesel ale silnik 2,0 więc ponoć nie tak źle. 8)

Mam nadzieję, że za kilka tygodni moj entuzjazm będzie taki sam. Prowadzenie tego autka to czysta przyjemność.
Karolinad2
Nowicjusz

09 Kwi 2015, 21:50

Szkoda, że wybrałaś diesla na krótkie trasy, ale dobrze, że to ten dobry dCi (2.0). Jaką moc masz w swojej wersji?
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

09 Kwi 2015, 22:34

Rozpoczęłam przygodę z autem od wycieczki w czasie świąt na 500km :) może z tymi trasami krótkimi nie będzie tak źle.
W sumie, tyle osob co przestrzegało mnie przed dieslem to tyle samo polecało. Zobaczymy.
Z żalem omijam stacje LPG i widok ceny poniżej 2zl.
Moje autko ma dużą moc - 150
Karolinad2
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

30 lat minęło... Renault Safrane
    Odkąd Renault Safrane pojawiło się na rynku, zastępując Renault 25 minęło już ponad 30 lat. Samochód po raz pierwszy został zaprezentowany na salonie w Genewie w 1992 roku. Renault Safrane było produkowane przez 8 ...
    BMW 325iX (1987-1990) - samochód elektryczny
    Projekt badawczy "Samochód elektryczny z wysokoenergetycznym akumulatorem " po raz pierwszy zapoczątkowany w 1981 roku doprowadził ostatecznie w 1987 roku do przekształcenia ośmiu modeli BMW 325iX z napędem na cztery ...

10 Kwi 2015, 15:29

Ten silnik to jedna z lepszych jednostek napędowych dieslowskich . Na pewno lepsza niż VW 2,0 TDi... Owszem ,ma te same "ustrojstwa" co wszystkie współczesne diesle (dpf,dwumasa) ale za to rozrząd na łańcuchu !!! :)
Co..? Fajnie się renówką jeździ..? :D
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Typ: Hatchback