Witam. Jestem z województwa opolskiego, a dokładniej okolice Kluczborka. Ostatnio pożegnałem się ze starym autkiem i nadszedł czas na zakup czegoś nowego na kilka lat. W 90 % jeżdżę po mieście, także zastanawiałem się nad silnikiem 1.6 w benzynie, nie wykluczam w przyszłości założenia LPG. Szukam samochodu zrywnego, tak więc przy takim silniku poszukuje raczej hatchbacka. Budżet jakim dysponuję to 12 000-13 000 tysięcy zł. Samochodu szukam do 10 000 tysięcy, ponieważ reszta kwoty na ewentualne poprawki lakiernicze, wymiane oleju, rozrządu, zabezpieczenie antykorozyjne jak również ubezpieczenie. Nie ukrywam, że na samochodach jakoś zaspecjalnie się nie znam, po prostu nie moja zajawka
![Razz :P]()
Samochód głównie do jazdy po mieście, czasami do niedużych tras max 100 km. Zastanawiam się nad kupnem auta w benzynie czy może w gazie? Chciałbym poznać opinie forumowiczów na tym forum. Silnik 1.6 ze względu na opłaty. Zastanawiałem się nad Oplem Astra II (chociaż w nich coś mi wnętrze nie pasuje) i seatem Leonem I. Czekam na wasze opinie i pomoc z kupnie czterech kółek
![Wink ;)]()
Z góry dzięki za wszelką pomoc!