REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
e0hater napisał(a):Twoim głównym argumentem jest bezawaryjność a pchasz starego diesla do miasta. To jest sprzeczność.
e0hater napisał(a):Silnik wysokoprężny potrzebuje ok 14km aby osiągnąć temp. Robocza więc zauważ że będzie jeździł ciągle na niedogrzanym silniku co się szybko zemsci.
. Żartujesz prawda? Ja mówię o temperaturze roboczej silnika a nie o temperaturze wody. Radzę poczytać manuale.Z tymi 14 km to przesadziłeś....W zimie przy sprawnym układzie chłodzenia wystarczy góra 5 km. Benzyna potrzebuje jakieś 2,3 km.
a co to jest ten PDF w aucie? Ja myślałem że to na komputerze tylko takie rzeczy.MotoAlbercik napisał(a):Nie koniecznie - stare Diesle nie miały PDF-ów,
no ale gdzie ten wyciek mógłbyś powiedzieć? Czy w auto świat nie napisali?MotoAlbercik napisał(a):Motor 3.2 224KM miał problemy z wyciekiem oleju z silnika.
no to gdzie ta dobroć? Piszesz ze dobra a potem odradzasz, zdecyduj się.MotoAlbercik napisał(a):dobre autko, ale niestety potrafi uszczuplić portfel.
polemizował bym. Silnikowo np wypada najsłabiej.e0hater napisał(a):Z tych 3 aut najrozsądniejszy jest Avensis
masz tylko połowiczną rację, bo to urządzenie występowało w silniku 2.2 D-CAT.MotoAlbercik napisał(a):Avensis - tutaj w Dieslu jest dość skomplikowany system oczyszczania spalin ( katalizator DPNR )
mike napisał(a):masz tylko połowiczną rację, bo to urządzenie występowało w silniku 2.2 D-CAT.
Ja Cię rozumiem, prostowałem trochę wypowiedź MotoAlbercika chodź tak jak mówisz temp płynu chłodniczego a temp oleju nie są sobie równe ani w temp roboczej ani w czasie rozgrzewania.e0hater napisał(a):Kao ponownie zaznaczam, że chodzi mi o temp robocza silnika tj oleju a nie temp wody.
mike napisał(a):masz tylko połowiczną rację, bo to urządzenie występowało w silniku 2.2 D-CAT.
Kao napisał(a):a co to jest ten PDF w aucie? Ja myślałem że to na komputerze tylko takie rzeczy.
Kao napisał(a):no to gdzie ta dobroć? Piszesz ze dobra a potem odradzasz, zdecyduj się.