Samochód do 10 tys. zł

21 Sty 2012, 08:49

bioly21 nie przesadzaj bo wszystko jest kwestią gustu,mi osobiście środek w Astrze sie podoba.
Co do zawieszenia A4/Passacie to tak mówią Ci co nie mieli tych aut,wystarczy odrobine zainwestować i zrobić auto jak należy a będzie potem smigało jeszcze hoho.
Co do tego ile gaz siedzi w aucie,jak Ci sprzedawca nie powie ile gaz tam siedzi?Zazwyczaj masz papiery w których powinna być taka wzmianka więc niemów że nikt Ci nie powie..
Killaz niewiem skąd jesteś dokładnie ale może coś takiego Ci jeszcze podejdzie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] plus do tego dobra sekwencja.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

21 Sty 2012, 11:17

No własnie nie przesadzaj że sprzedający niewie jak długo ma gaz bo w ogłoszeniach często można spotkać napis o instalacji gazowej jak długo siedzi w aucie albo jaki jest rodzaj.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Sty 2012, 11:19

Do 10 tyś znajdziesz bardzo zadbane Audi 80 w benzynie z końca prodkucji, założysz gaz i zostanie ci jeszcze troszke na jakieś Alu ładne cos w tym stylu. A co do tego gazu to sie zgadzam, przecież gaz jest wbity w dowód to co to za problem zobaczyc ile tam siedzi?
Mati2802
Aktywny

Miejscowość: Elblag
Prawo jazdy: 18 06 1981
Auto: Octavia TDI, Golf TDI, Matiz

21 Sty 2012, 11:25

Za 10tysięcy jeszcze można dorwać Daewoo Leganze (oczywiście jeśli nie masz uprzedzeń co do znaczka jak większość),w tej cenie trafisz naprawde zadbaną legie nawet z gazem a silniki go dobrze znosza więc problemów nie powinno być.Naprawde polecam to auto,gdyż jest duże,komfortowe a ceny części są na przystępnym poziomie.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
aha zapomnialem że często te Leganzy mają wyposażenie tzw full opcje (tzn skóra,klima,elektryka itd).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

21 Sty 2012, 11:36

chodzilo mi o to ze owszem wiesz ile lat instalacja jest w aucie ale nie dowiesz sie na 100% ile km jest na niej zrobione bo nikt prawdy nie powie a kto w tych czasach serwisuje 10 letnie auto ?? do sprzedazy na allegro 70% ludzi kreci licznik
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII

21 Sty 2012, 12:40

W Leganzie nie odstrasza mnie znaczek, ale przód samochodu. :) W Seaty się nie bawię, za długo się swoim najeździłem, mam zniechęcenie do marki.

Bardziej skupiam się na Primerze, Astrze II, Vectrze B (niestety, w mazowieckim żadnych ciekawych ofert nie ma [z LPG]) i Passacie/A4.

EDIT: A takie autko? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Wygląda nieziemsko, ale obawiam się, że gdyby przyszło cokolwiek naprawiać, to części i serwis sporo kosztuje.
Ostatnio edytowany przez Killaz, 21 Sty 2012, 12:45, edytowano w sumie 1 raz
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...

21 Sty 2012, 12:44

A ta [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] model po liftingu no i gaz sekwencja.
Barol
Awatar użytkownika

21 Sty 2012, 12:51

Nie wiem jak, ale przeoczyłem ją szukając Vectr... No cóż, naprawdę ładna, i blisko. Summa summarum, biorąc pod uwagę wymienioną przez Ciebie Vectrę B i te samochody:

Który jest najbardziej warty uwagi? Osobiście z tych trzech Astra wydaje mi się dość ładnym autkiem, akurat, nie jest za duża, za mała zresztą też, dość ładnie wygląda i niewiele spala.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

21 Sty 2012, 13:05

Passat mi coś za ladnie wygląda jak na te pieniądze.
A4 niczego sobie.
Astra też ładna.

Mi do głowy przyszło jeszcze takie autko [link do oferty na Allegro wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

21 Sty 2012, 13:12

Kappa za bardzo egzotyczna i silnik za duży.

Raczej będę myślał nad Astrą i A4 - obie z Warszawy, więc obie będę mógł obejrzeć, wtedy będzie najłatwiej mi zdecydować.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

21 Sty 2012, 13:14

No najlepiej przejechać sie danym modelem i wtedy będzie wiadomo co bardziej pasuje.
Barol
Awatar użytkownika

21 Sty 2012, 15:31

A ta Alfa? Co prawda znajomi odradzają mi włoskie samochody, bo części drogie i serwisowanie, ale nie wiem czy do końca wierzyć osobom, które Alfy nigdy nie miały i od dziada pradziada jeżdżą niemieckimi. Jak w obecnych czasach jest z częściami do takiej 156-tki? Czytałem, że 1.9 JTD to jeden z najlepszych silników diesela. A nie ukrywam, Alfa jest wyjątkowo ładna, na zewnątrz jak i wewnątrz, i najlepiej wyposażona.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

21 Sty 2012, 17:58

No JTD to bardzo udana konstrukcja,co do samej Alfy to powiem tak trzeba szukać zadbanego egzemplarza bo większość to skarboki bez dna.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

21 Sty 2012, 20:29

A co sądzicie o tym Saabie? Zawsze mi się podobały. ;)

Ma lekkie wgniecenie, niby minus, ale przynajmniej wiem, że nikt go nie odpicowywał na sprzedaż, i może istnieje szansa, że nie był wgnieciony do kabiny samochodu. Jedyne co mnie martwi to części i serwisowanie, w końcu to samochód wysokiej klasy, mimo, że już minionej epoki.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

23 Sty 2012, 19:55

Witam, mam jeszcze jedno pytanie, co sądzicie o tym Mondeo?:

[link do oferty na Allegro wygasł]