Samochód do 11 000 zł

05 Sty 2015, 11:55

Części do Puga są jeszcze tańsze bo to francuz, blacha też w ocynku jest. Z tym że bardziej komfortowy, mniej trupów zajechanych, tańsze są, często lepiej wyposażone. Dla mnie jeszcze ładniejszy design ale to kwestia gustu :ok:

EDIT: Premium można nazwać Audi A8, ewentualnie A6 a takie A3 które może mieć każdy nie ma w sobie 1% premium. Jest tak samo premium jak 307, Astra, Focus, Elantra, Lacetti, czyli wcale. Nie biorąc pod uwagę wersji S3 ale to bardziej sportowa, ceniona wersja a nie premium.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

05 Sty 2015, 13:20

Draters napisał(a):Ale Ty koniu się przydzielaniem segmentów nie zajmujesz audi a3 to kompakt-premium.
Nie jest kompaktem premium. A jeśli tak uważasz to widocznie nie znasz się na motoryzacji i skończ się udzielać.
Koniu
Forumowicz VIP

05 Sty 2015, 13:36

teraz już nie wiem jakie auto wybrać, bo akurat z tych 3 które wymieniłem najbardziej do gustu przypadł mi Civic VI, jeździłem sporo Civic V, ale myślę, ze dużej różnicy nie ma, następnie A3, natomiast peugeot nie bardzo odpowiada mi pod kątem wyglądu, ale jeśli tak go polecacie, to może jednak warto się nad nim zastanowić :)

leony już kiedyś oglądałem, przez jakiś czas byłem strasznie napalony na ten samochód, ale jakoś mi przeszło, ponieważ przez dłuższy czas nie mogłem znaleźć żadnych ciekawych ofert sprzedaży w internecie
Bajzel
Nowicjusz

Auto: nie mam

05 Sty 2015, 13:40

Draters napisał(a):Ja tylko mówię jak jest ;)

Tak chciał producent, a ludzie, którzy nie mają pojęcia o motoryzacji w to uwierzyli :D Dla ludzi ogarniętych w motoryzacji dodanie znaczka nic nie daje :D

Bajzel napisał(a):leony już kiedyś oglądałem, przez jakiś czas byłem strasznie napalony na ten samochód, ale jakoś mi przeszło, ponieważ przez dłuższy czas nie mogłem znaleźć żadnych ciekawych ofert sprzedaży w internecie

to pomyśl, że z A3 będzie podobnie jak nie gorzej. I nic Ci z ocynku skoro praktycznie wszystkie nie mają oryginalnej powłoki.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

05 Sty 2015, 13:46

w takim razie na leony z jakim silnikiem warto zwrócić uwagę? optymalne pod względem spalania i mocy? interesują mnie bardziej jakieś z mocą powyżej 105KM, 75 to zdecydowanie za mało, a wydaje się cięższy niz honda
Bajzel
Nowicjusz

05 Sty 2015, 13:47

Draters napisał(a):Ja tylko mówię jak jest
Nie oszukujmy się bo tak nie jest a Ty nie podajesz żadnych argumentów. Plastiki to nie argument. Zresztą nie raz widziałem powycierane plastiki w Audi a w 307 nigdy.

Leon to 1.8/1.8T bo 1.4/1.6 nie jadę i palą jak smoki.
Koniu
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje gazowe V generacji
    Te instalacje LPG pozwalają na wtrysk gazu w fazie ciekłej do kolektora dolotowego (konieczność nawiercenia kolektora i montażu w nim wtryskiwaczy gazowych), bądź bezpośrednio do komór spalania za pośrednictwem wtryskiwaczy ...

05 Sty 2015, 14:03

co sądzicie o tych trzech modelach?

[link do oferty na Olx wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Bajzel
Nowicjusz

05 Sty 2015, 15:18

simonx10 napisał(a):Tak jest, bo 307 nigdy nie zrobi takiego przebiegu jak audi.
Silnik 2.0 HDI jest na poziomie 90 konnego TDI-ka więc zrobi..
Draters napisał(a):Koniu to jest żenujące zazdrość Cię zżera że ktoś ma audi czy co ?
Wiesz dlaczego mam Mondeo Mk2 zamiast Passata B5 i Astre zamiast Golfa/A3? Bo są lepsze, Mondeo wygrywa jak dla mnie wszystkim poza blachą z Passkiem a Astra szczególnie ceną, bo jakość podobna. Żenujące jest to że ten kto ma Audi czuje się królem i mówi że ma prestiżowe auto a to g.. prawda.
Draters napisał(a):Audi to kompakt-premium tak jest wpisane poczytaj trochę,
Gdzie jest tak napisane, Januszki, Auto Światy, producent mnie nie obchodzi. Zapytaj się ludzi znających się na motoryzacji czy A3 jest dla nich premium. na bank min. 90% wyników będzie że nie.
Draters napisał(a):Ty się nie zajmujesz klasyfikacją podziału klas samochodów, pewnie dla Ciebie astra 2 jest segmentem E mówić jak do ściany litości...
Człowieku gdzie ja tak napisałem? To że Astra jest po prostu porównywalna z A3 i Golfem nie znaczy że od razu musisz mi zarzucać że uważam ją jako auto segmentu E. Żałosne.
Koniu
Forumowicz VIP

05 Sty 2015, 15:38

Draters napisał(a):premium tak jest wpisane poczytaj trochę

no właśnie, gdzie jest napisane?
Draters napisał(a):bym się kłócił ze to powinien być kompakt.

ta sama wielkość co A4 z tym, że BMW 3 daje o wiele więcej za tą samą cenę

Audi jest dobre dla ludzi co się nie znają na samochodach i chcą się pokazać wśród ludzi, którzy też nie mają pojęcia o autach. Ktoś kto zna się na samochodach szybko wychwyci brak zalet w porównaniu do innych samochodów - proste.
Także tym znaczkiem nas nie oczarujesz więc takie kity możesz wciskać na jakimś onecie, interii czy wp.pl :mrgreen:
Najlepszy przykład głupoty redaktorów:
http://moto.wp.pl/gid,17149839,title,Uz ... &_ticrsn=5
nie wiem co za pacan pisał ten artykuł ale powinien przenieść się do działu z plotkami :lol:
Ostatnio edytowany przez dzida, 05 Sty 2015, 15:44, edytowano w sumie 1 raz
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

05 Sty 2015, 15:47

Draters napisał(a):audi to niezawodne samochody proste ale trwałe robiące przebiegi o jakich nie śnią pug
Miałeś Puga że wiesz? Nie, Audi też nie więc po co się udzielasz. U mnie w rodzinie były chyba wszystkie marki samochodów prócz Lexusa, Infiniti itp.. 307 nie było ale miał znajomy i wiem że było to niezawodne auto, tomek70 też miał. Audi były sród znajomych, A4 B5/b6, A6 C4, A3, 80 itd.. A6 C4 jest okej, 80 też ale dla mniej wymagających.

Zauważyłem że nie masz żadnych argumentów tylko klepiesz śpiewkę- "Audi jest niezawodne, ma dobre plastiki" bo było to gdzieś tam napisane. Jak zapytałem o źródło to też nie podałeś. Sorry Twoje argumenty są dla mnie inwalidą.
Koniu
Forumowicz VIP

05 Sty 2015, 15:47

Draters i tu jesteś w błędzie
Każde auto serwisowane przejedzie mnóstwo kilometrów, a różnica pomiędzy Pugiem i Audi jest taka, że polaczki Audi naprawiają, bo się i tak sprzeda jakiemuś "znawcy", a w Peugeota nie opłaca się inwestować. Proste. Byle stere Hyundaie robią ponad pół miliona bez remontu...
... i sam porównujesz Audi do Peugeota, a nie BMW także masz odpowiedź czy bliżej tej marce do Peugeota czy do BMW :D
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

05 Sty 2015, 16:14

Jak można porównać samochód podchodzący pod sportowy i dla młodych do limuzyny. BMW poniżej 2.0 to pomyłka, więc ktoś komu zależy na samochodzie ekonomicznym i na taniej eksploatacji to nie wybierze bmw, tylko będzie uderzał w peugeoty, audi itd.

Dzida dlaczego się nie opłaca inwestować w peugota ? Sam sobie zaprzeczasz :lol:
simonx10
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa
Prawo jazdy: 17 10 2014
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Peugeot 307 (rodzinny)
Silnik: 1.6
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2003

05 Sty 2015, 16:50

Bajzel napisał(a):co sądzicie o tych trzech modelach?

[link do oferty na Olx wygasł]

Bajzel
Nowicjusz

05 Sty 2015, 16:53

1. Nie wiem czy oceniałem w tym temacie ale za tani jak na Cupre
2. Bardzo fajna klubowa Honda :ok:
3. Ta już gorsza, kiepskie zdjęcia. Można obejrzeć ale najpierw tą z klubu :yes:
Koniu
Forumowicz VIP

05 Sty 2015, 17:28

jeżeli chodzi o korozję w hondach to najlepiej byłoby oglądać te klubowe, racja? ich właściciele raczej powinni dbać o takie rzeczy, dlatego też ceny są wyższe
Bajzel
Nowicjusz