Samochód do 20 tys.

15 Gru 2010, 23:18

MordaS13 napisał(a):Na wstępie pozdrawiam kolegę z BB :) Jak bym nie roztrzaskał A6 (NIELUBIANA MGŁA :!: ) to z chęcią dał bym Ci się przejechać pod tesco to byś sobie sprawdził A6 C5 w Quattro. Właśnie to autko bym Ci polecał, hmm chyba że coś ze stajni MB lub BMW. Bardzo fajnym autkiem jest również LEXUS IS200.

moglo Cie poniesc, wpolczujemy, ale NIE PRZEKLINAMY :wink:
w koncu dzieci patrza :!: chca kupic skyline, spojrza na temat wyzej i naucza sie niecenzuralnych zwrotow :wink: nie ma tego zlego, w koncu przyspieszy to zakup terenowkii :razz:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

16 Gru 2010, 00:20

No dziękuje za zainteresowanie tematem, zazwyczaj jak pytałem to dostawałem z 5 odpowiedzi :) No ale przejdźmy do rzeczy.

james00796 napisał(a):No to masz mk3
[link do oferty na Allegro wygasł]

Auto wizualnie mi się podoba, ale jeśli chodzi o Mondeo to raczej nie w dieslu. TDDi w porządku tylko troszkę za słaby, a TDCi to raczej podziękuje. Choć słyszałem że benzyniaki dużo palą...No w sumie wiem coś o tym ale nie wiem czy można porównywać Mk1 do Mk3 ;p

Rover raczej odpada, słyszałem że dość awaryjne, szczególnie 75...Choć MG ZT bardzo chętnie ;p

Co do Alfy to stereotypy owszem istnieją i moim zdaniem są słuszne, ale to tyczy się wyłącznie silników Twin Spark. Diesle zdecydowanie tak, to byłaby dobra opcja :)

E46...Jak najbardziej, ale trudno znaleźć dobry model moim zdaniem. Na pewno benzyna, na pewno sedan i na pewno 2.0

Lexus...Tutaj bardzo dziękuje Panu Jerzemu za propozycję, nie zastanawiałem się nad nim ale teraz na pewno będę. Często widziałem ten samochód ale nie przypuszczałem że będzie mnie na niego stać, więc nawet nie szukałem...A tu proszę! Sylwetka ładna, podoba mi się i z zewnątrz i w środku. Silnik 2.0 całkiem w porządku, moc zadowalająca, wręcz bardzo jak dla mnie...ciekawe ile pali ;p

Laguna bardzo podoba mi się pod względem stylistycznym, jest dla mnie po prostu piękna :) A Mazda, owszem bardzo fajne autko, znalazłem nawet jedno w moi przedziale cenowym, no ale jednak bałbym się bo to jedyna taka w tej cenie i podobno w stanie idealnym w co nie chce mi się wierzyć.

V6 w Mondeo? Marzenie, od zawsze podobało mi Mk2 w wersji ST200, a Mk3, jeszcze lepiej ;p No ale niestety to jednak 2.5 litra :(

Teraz oczywiście również pozdrawiam kolegę z BB ;p Również bywam na tesco czasami. Możliwe że kiedyś się minęliśmy "bokiem" ;p Audi bardzo fajne, ale czy nie troszkę za duże dla mnie? No i przede wszystkim pewnie trochę za drogie ;p

P.S. Panie Jerzy, jeśli mówiąc "dzieci" miał Pan na myśli mnie to muszę Panu powiedzieć że jestem już pod tym względem wystarczająco spaczony przez środowisko więc takie słowa nie robią na mnie specjalnego wrażenia :)
Zontas
Początkujący

Zdjęcia: 17
Miejscowość: Bielsko-Biała
Prawo jazdy: 25 01 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Alfa Romeo 156 Sportwagon
Silnik: 1.9 jTD 115KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

16 Gru 2010, 00:23

bardziej mialem na mysli autorow takich tematow :wink:
https://www.forumsamochodowe.pl/nissan-s ... t40777.htm
JerzyB333
Stały forumowicz

16 Gru 2010, 00:31

JerzyB333 napisał(a):bardziej mialem na mysli autorow takich tematow :wink:
https://www.forumsamochodowe.pl/nissan-s ... t40777.htm

Hehe to sobie koleszka nawymyślał ;p Sam bym się bał jeździć takimi potworami choć trochę tego doświadczenia w prowadzeniu już mam. No i oczywiście przepraszam za złą ocenę sytuacji :)

Aha, tak na marginesie to ktokolwiek widział ktokolwiek wie
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/100942
Wiem że to może nie miejsce na takie sprawy ale to tak pobocznie.
Jakby ktoś wiedział co się z nim dzieje to bardzo mi pomoże :)
Jak widać stara miłość nie rdzewieje i chciałbym zobaczyć co u mojego byłego Mondziaka :)
Zontas
Początkujący

16 Gru 2010, 00:34

tyle ze mazda 6 to co najmniej 2,0 lub 2,3- za 20 tysiecy nic z tego dobrego nie wyniknie...
na lexusa bezpieczna kwota tez ok. 2 tysiace w gore raczej- po co tracic nerwy potem :wink:
tego mozesz obejrzec:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
:wink: blisko masz, a ten 1000 zawsze do urwania
JerzyB333
Stały forumowicz

16 Gru 2010, 00:41

Eh...Lexus mi się podoba, nawet byłbym w stanie trochę poczekać i dołożyć więcej kasy no ale przebieg... max 160-170 tys.

Np ten

No ale ja już nie wytrzymuję bez swojego samochodu. Forda sprzedałem w wakacje i od tego czasu jeździłem Land Roverem, można powiedzieć że był mój ale to nie to samo a poza tym to nie samochód w moim stylu. Fajny owszem, ale nie mój gust, a poza tym siostra się uparła że go chce jak sprzeda swojego, a kłócił się z Nią nie będe ;p za bardzo się boje ;p Teraz niestety znajduje się od ponad miesiąca w warsztacie...zasrani ubezpieczyciele...
No i oczywiście jeśli ktoś byłby zainteresowany to polecam:
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Toyota/Paseo/115860
Tym aktualnie się poruszam na przemian z siostrą.
Polecam samochodzik. Mały, zwinny, mało pali, zrywny jak na taki silniczek. Na prawde bezawaryjny i niezawodny, nigdy nie było z nim żadnego problemu. No i ma klimatyzację co jest rzadkością w tym modelu. Jeździł nim wcześniej zapalony miłośnik tej właśnie Toyotki i pod względem technicznym jest nie do przyczepienia :) Jakby co to podam numer: 602676875. Cena do uzgodnienia. :)
Ostatnio edytowany przez Zontas, 16 Gru 2010, 00:54, edytowano w sumie 1 raz
Zontas
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak producenci zarabiają na częściach
    Bezawaryjność? To dla producenta bankructwo. Dlatego producenci robią wszystko, żeby części, które psują się często lub są konieczne do wymiany po danym przebiegu, połączyć z częsciami drogimi, któe psują się rzadko albo ...

16 Gru 2010, 00:46

JerzyB333 napisał(a):moglo Cie poniesc, wpolczujemy, ale NIE PRZEKLINAMY :wink:
w koncu dzieci patrza :!: chca kupic skyline, spojrza na temat wyzej i naucza sie niecenzuralnych zwrotow :wink: nie ma tego zlego, w koncu przyspieszy to zakup terenowkii :razz:

Nie przeklinam już :razz: Ale naprawdę szkoda mi tej A6... Cóż będzie szybciej jakaś terenówka stała w garażu :grin:

JerzyB333 napisał(a):tyle ze mazda 6 to co najmniej 2,0 lub 2,3- za 20 tysiecy nic z tego dobrego nie wyniknie...
na lexusa bezpieczna kwota tez ok. 2 tysiace w gore raczej- po co tracic nerwy potem :wink:
tego mozesz obejrzec:
:wink: blisko masz, a ten 1000 zawsze do urwania

Fajny ten Lexus :grin: Autko stoi w Hałcnowie, jadąc od komorowic będziesz miał po lewej stronie supermarket "KOSMOS" i zaraz za nim skręcasz w pierwszą prawą i tam jest ASC.
Ostatnio edytowany przez MordaS13 16 Gru 2010, 00:59, edytowano w sumie 4 razy
MordaS13

16 Gru 2010, 00:46

Zontas napisał(a):Eh...Lexus mi się podoba, nawet byłbym w stanie trochę poczekać i dołożyć więcej kasy no ale przebieg... max 160-170 tys.

normalny :roll: ile mialo Twoje mondeo? wierz mi ze kolo 300.
jezeli ten 190 jest realny to bym podskakiwal z radosci :wink:
160-170- jestes w kregu zainteresowania handlarzy, oni wrecz kochaja ta wartosc.

sprawdz stan tego autka, z mniejszym REALNYM przebiegiem nie znajdziesz. ja mam w 2 letniej altei(od nowosci u mnie) juz 68 tys, w rocznej fiescie 38, w miesiecznej mazdzie 3 tysiace :wink: wiec pomnoz moj sredni roczny przelot na autko x10
JerzyB333
Stały forumowicz

16 Gru 2010, 01:05

Hmm, moje Mondeo miało...Tego nie wie nikt, ale teoretycznie 207 tys przy kupnie, Przy sprzedaży jakieś 215 tys. Sądzę że z tymi 300tys masz w zupełności racje, zważywszy na to co się z nim działo...Jednym słowem psuł się ;p i chciałbym uniknąć takich sytuacji z nowym samochodem :)
Zontas
Początkujący

16 Gru 2010, 01:07

Po pierwsze przebiegiem i rocznikiem się nie jeździ, zwłaszcza tym drugim, po drugie Ford to jednak nie te marki, o których mowa w temacie.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

16 Gru 2010, 01:09

tego przebieg Ci nie zagwarntuje
+mial robiony rozrzad i cos tam jescze ten z linku
+ma 2 komplety opon
mysle ze kolejne 140-150 tysiecy pojezdzi bez problemu. warto sie zaintereswoac, sprawdzic bezwypadkowosc i jazda. japonskie auta sa dobre :wink:
JerzyB333
Stały forumowicz

16 Gru 2010, 01:12

Wiem że przebiegiem i rocznikiem się nie jeździ ale nie rozumiem czemu Ford nie miałby być w naszym kręgu rozważań?

A co do Lexusa to tego raczej nie mam szans kupić ponieważ kasa dopiero po nowym roku, a żeby dozbierać, musiałbym poczekać no i wtedy autka może już nie być...
Zontas
Początkujący

16 Gru 2010, 01:16

Ja tam nie mam zbyt pochlebnej opinii o tej marce. Fajnie wykończone samochody, nieźle się prowadzą jak na FWD, mają dobry zawias, ale żywotność i blachy pozostawiają wiele do życzenia.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

16 Gru 2010, 01:21

jiGsaw napisał(a):Ja tam nie mam zbyt pochlebnej opinii o tej marce. Fajnie wykończone samochody, nieźle się prowadzą jak na FWD, mają dobry zawias, ale żywotność i blachy pozostawiają wiele do życzenia.

JiGsaw!!! przestan :mrgreen:
znowu nie trafiles z zarzutami
bo
is to RWD, wiec Twoj ukochany argument znika
blacha w IS nie koroduje jezeli nie bity oczywiscie :wink:
JerzyB333
Stały forumowicz

16 Gru 2010, 01:23

JerzyB333 napisał(a):
jiGsaw napisał(a):Ja tam nie mam zbyt pochlebnej opinii o tej marce. Fajnie wykończone samochody, nieźle się prowadzą jak na FWD, mają dobry zawias, ale żywotność i blachy pozostawiają wiele do życzenia.

Sądzę że koledze chodziło raczej o Fordy :)
Zontas
Początkujący