Idziesz, oceniasz auto prosisz o VIN i już wiesz Rozrząd to koszt myślę około 700 zł. Zawieszenie hmm amortyzator przód np. u Niedziałka za 300 zł kupisz a reszta komponentów zawieszenia to ceny zbliżone do innych marek. A ten silnik 2,5 do gazu nadaje się idealnie
dziękuję za Wasze opinie ...chyba pozostanę jednak przy astrze do czasu aż się zacznie sypać myślałem również o dodaniu 15 tys i kupnie c ellyse podobno bardzo trwały tylko mam mieszane uczucia co do nowych nie sprawdzonych modeli
Jak chcesz coś od VW to najlepiej właśnie 1,9 tdi, z czasem możesz mu zaaplikować chip i będziesz mieć ok 140 KM, to już fajnie leci. 1,6 kiepski, mułowaty wg mnie, z reszta tak jak pisze Łysy nie ma sensu. A jak grupa VW odpada no to coś innego, Astra fakt dość tania w eksploatacji.
ja to chyba jestem faktycznie jakiś inny .Dla mnie nie jest ważne czy mułowaty czy nie samochód dla mnie jest tylko narzędziem pracy, ma być tani w eksploatacji i mało awaryjny marka nie ma żadnego znaczenia a myślałem tylko o vw bo znalazłem wiele opinii pochlebnych o silniku 1.6 102 kM taki ma tylko golf5 skoda a3 i altea i chyba tez były w leonie ( silnik do gazu oczywiście)
Obowiązek opon zimowych – czy istnieje i kiedy należy założyć zimówki? Niektórzy kierowcy mogą przed nadejściem zimy zastanawiać się, czy zmiana opon jest obowiązkowa. Wiąże się to z dylematami, jak chociażby to, czy za jazdę na oponach letnich zimą można dostać mandat, czy może lepiej ...
Czy baterie to słaby punkt samochodów elektrycznych? Czemu kierowcy boją się samochodów elektrycznych? Głównie z uwagi na baterie. Obawiają się ich trwałości, ograniczonej pojemności i czasu ładowania. Choć problemy te bez wątpienia są realne, z biegiem rozwoju ...
hmm... 10-12l na gazie ? Sądziłem że około 8l...Kolega już wcześniej pisał że eksploatacja hondy jest dość droga (zawieszenie). Może macie jakieś inne propozycje? na początku wspominałem o fiacie bravo i renault megane jak z kosztami w tych samochodach mam na myśli zawieszenie i rozrząd??? A z doświadczenia wiem że każdy samochód prędzej czy później się sprzeda oczywiście zależy za jaką cenę
jareczek1234 napisał(a):hmm... 10-12l na gazie ? Sądziłem że około 8l...
tyle to na trasie ciężko złapać
Fiat Bravo ma dobre silniki benzynowe i diesle, więc nie ma czego się bać. Są proste i wolne 1,4/90KM i doładowane, dynamiczne oraz równie udane 1,4T-Jet
tyle to ja też wiem... myślałem że ktoś mi odpowie o różnicach w cenach zawieszenia i rozrządu podam przykład mam astrę 3 i zawieszenie tanie a już w astrze 4 sworznia się nie wymieni tylko cały wahacz
Mistrzem w liczeniu u nas na forum jest szybki należy tylko oczekiwać jego pojawienia się nie trzymaj się aż tak kurczowo tych cen części bo kupisz VW i oszczędność na częściach wydasz na paliwo
Nie no wiadomo, każdy z nas ma jakieś tam zboczenia chodzi mi tylko o to, że w ujęciu motoryzacyjnym jest to ciężki temat. Z Twoim podejściem - może i słusznym, nie oceniam ludzi, tylko samochody - powinna wygrać Dacia części będą bardzo tanie ale co z tego, skoro będą częściej wymagały wymiany?
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.