Samochód do 30k

30 Maj 2015, 17:53

Wygląda ładnie, obejrzyj
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

31 Maj 2015, 08:37

Tutaj jeszcze 2 lancery:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Troszkę ponad budżet, jednakże obydwa mają komplet zimówek, podobno krajowe. Co sądzicie?
Tomo_2
Początkujący

Zdjęcia: 2
Miejscowość: Tomaszów Lubelski
Auto: Opel Astra G
Silnik: 1.8 125KM 16V
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

31 Maj 2015, 10:27

pierwszego możesz zobaczyć,
drugi od jakiegoś upalacza, który wstawił spoiler z evo (+10 do szybkości) :D
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2010

01 Cze 2015, 18:16

Eh... kurde Dzida, a ten 2gi akurat bardziej mi się podobał hahaha i jeszcze z LPG :P
Kurcze poczytałem o tym Focusie jeszcze... generalnie to spalanie ten samochód w benzynie ma spore jak na silnik 1.6 100km.
W zasadzie już byłem zdecydowany na szukanie takiego i teraz mam zagwozdkę czy nie lepiej pomimo moich niskich przebiegów szukać Focusa w Dieslu 1.6 90km.
Dodatkowo orientuje się ktoś ile kosztowałaby taka instalacja LPG do tego Lancera?
Tomo_2
Początkujący

02 Cze 2015, 22:39

Yh... wystąpiły kolejne okoliczności, które zmusiły mnie do zweryfikowania budżetu do 20k. W związku z tym, że jestem już nieco zmęczony tym wybrzydzaniem, ciągłym zmienianiem poszukiwanego samochodu itd. zdecydowałem się szukać tylko i wyłącznie Astry III GTC z silnikiem 1.8 125 lub 1.4 90. Fajnie byłoby mieć 1.8 125, ale nie mam ochoty szukać kolejne 3 miesiące samochodu... Poniżej oferty jakie znalazłem - pomógłby ktoś wybrać najlepszą z nich? Chcę zamówić raport samochodowy przez internet, w związku z tym chciałbym zamknąć się w 2-4 ofertach.
Astra 1.8:
[link do oferty na Olx wygasł]
Odpuściłem sobie Astry GTC 2.0 i 1.8 140 ze względu na to, że w przypadku pierwszego pojawia się jakieś turbo (czyli pewnie dodatkowe koszta w kwestii naprawy) a w przypadku 1.8 140 ktoś tam pisał, że gorzej znosi to LPG. No a jak to ktoś mówił to 1.6 105/115 nie jeździ. Te oferty są w promieniu 200km od Krakowa, natomiast jeśli ktoś z Was wie o jakiejś super ofercie Astry Gtc w Waszych rejonach to podrzućcie linka, bo ja już mam dość przeglądania tych ofert :P
Tomo_2
Początkujący

09 Cze 2015, 22:52

Co myślicie o tym?

Tak zapytam jeszcze: Honda Accord VII jest do wyciągnięcia w kwocie 25 000 ze wszystkim, czyli pakietem startowym czy to nieunikniona skarbonka? Jak wygląda LPG i silnik 2.0 155?
Tomo_2
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volvo V90 Cross Country w zimie
    Volvo V90 Cross Country powstał, by stawić czoło trudnym warunkom drogowym i pokonywać oblodzone i zaśnieżone szosy. Do tego miał być duży i komfortowy. Trzeba przyznać, że udał im się ten zabieg! Sami Szwedzi przyznają, ...
    Ciągniki balastowe z siłą uciągu lokomotywy!
    Najważniejszym parametrem ciągnika balastowego jest siła uciągu. Jest ona uzależniona nie tylko od mocy silnika, ale także od tego, jak skutecznie jest przekazywana na osie ciągnika – te zaś muszą mieć zapewniony stały ...

10 Cze 2015, 09:58

Accord za tani tym bardziej, że z komisu i LPG. Pewnie odcisnął piętno na silniku albo wałki rozrządu się powycierały. Będzie nierówno chodzić, a gość z komisu powie, że to kwestia wyregulowania LPG.

Bravo wygląda całkiem ok ale jakiś wypadek się zdarzył, bo opcja nie jest zaznaczona.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

10 Cze 2015, 10:00

To był taki przykładowy link - nie wiem czy jest sens się rozglądać za tym autem, które wizualnie jest super, też było polecane, ale nie wiem czy w tym przedziale cenowym.
Tomo_2
Początkujący

10 Cze 2015, 10:20

Accorda znajdziesz ładnego w tej kasie ale szukaj takich za 25tys. najlepiej 2,4. W 2,0 wycierały się wałki rozrządu w niektórych egzemplarzach przed liftem (koszt 1500-2000zł)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika