REKLAMA
Cześć,
zakładam nowy temat, ponieważ postanowiłem przeznaczyć większe pieniądze na zakup samochodu - w związku z tym poprzedni temat (Auto do 7000-8000) nie jest najlepszym miejscem do zasięgania kolejnych opinii. Tak, wiem jaki to ja niezdecydowany itd. jestem, ale naprawdę chcę wybrać najlepiej jak potrafię, a do tego potrzebuję Waszej wiedzy na temat samochodów, które przychodzą mi do głowy.
No więc - założenia to zmieścić się do 30 000zł ze wszystkimi opłatami, pakietem startowym itd. Generalnie przebiegów dużych nie planuję robić (max 10-15k rocznie, przynajmniej na razie), w związku z tym najlepszym wyjściem byłoby zakupić silnik benzynowy i ewentualnie zamontować do niego instalację LPG. Celuję w samochody w konfiguracji hatchback.
Robiąc research wybrałem sobie następujące samochody:
1. Fiat Bravo II - z tego co widziałem to polecany był silnik 1.4 T-Jet, są 2 konfiguracje - 120KM i 150KM. Która z nich lepsza?
2. Opel Astra III GTC - planowałem silnik 1.8 125KM, natomiast Artur w poprzednim temacie zwrócił uwagę na 1.4 90KM jako trwały i idealny do gazu. Nie będzie ta astra muliła za bardzo?
3. Kia Cee'd - tutaj niestety nie wiem z jakim silnikiem ten samochód byłby najlepszy, więc prosiłbym o poradę.
Jeśli macie jeszcze jakieś ciekawe samochody zamykające się w tym przedziale cenowym to proszę podsyłajcie jakim modelem warto jeszcze się zainteresować.
Czy mógłby ktoś z Was oszacować utrzymanie każdego z proponowanych przeze mnie samochodów (chodzi mi głównie o części)?