Samochód do 35.000 +-, mocny, wygodny PB/LPG

03 Cze 2020, 17:12

Ten egzemplarz S80 wygląda ciekawie i jeśli opis jest prawdziwy to warto się zainteresować. :)
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

03 Cze 2020, 18:24

daniel18c napisał(a):Co Ty na to?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... 71f24b0362

Musisz prześledzić potencjalne zagrożenia. Jezeli są usuniete to wydaje się ok.
Mi osobiście średnio podchodzi volvo s80 ale to bardziej ze strony wizualnej + detale w środku.
No i przesiadając się z LSa jednak czuć brak tego czegoś :D sam nie wiem jak to nazwać... czyli trochę głośniej, trochę coś tam :ok:
Chociaż zemsta s80ki była okrutna dostałem mandat za prędkość :mrgreen:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

03 Cze 2020, 21:17

Byłem oglądać ten samochód - dramat. W sensie dramat pod względem jakby całokształtu samochodu + wycieki spod pokrywy zaworów (na moje oko, dużo wycieku oleju) ogólnie zadbany, jednak wart może i 30.000 zł to raz a dwa no... to nie to samo co LS :(

GS430 mk2.. fajny, jednak za krótkie stołki, do tego dość ubogie wyposażenie (prawie nic nie ma, na rynku też nic nie ma z samochodu + wysokie ceny zakupu) są dla mnie bardziej minusem niż plusem. Może brzmi to dziwnie, ale wolałbym wydać ostatnie pieniądze na lepszego LS430 poliftowego z tym co ja chcę mieć i sensownym rocznikiem, niż wydać 35.000 zł na GSmk2 z 2001 roku, bez np. audio Mark Levinson.
daniel18c
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 09 2014
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Rover 75
Silnik: 2.5 V6 177KM + LPG

04 Cze 2020, 10:49

Co do mk2 to sporo jest ich z mk i cd gra super. Jak coś to w lipcu może pojawi mi się mk2 i mk3.
A tak sobie myśle że tego czarnego mgłbyś zobaczyć. Jak byłby zgodny z opisem to zaproponować 40k.
szybki
Moderator - Tuning

04 Cze 2020, 12:48

Tak też zrobię.
A swoją drogą, pomijając wyposażenie, słyszałem że w polifcie zmieniono zawieszenie i poprawiono wiele takich pierdół, które potrafiły się popsuć w prelifcie. Jak to wygląda po latach?
Czy warto właśnie iść w polifta i będzie się dal oodczuc to, ze są poprawione rzeczy? (Np
Audio ponoc juz problem ze wzmacniaczem poprawiony czy jakieś inne rzeczy)

Czy skrzynia biegów jest bardziej awaryjna, przy założeniu wymiany oleju w odpowiednim czasie? Mówimy o lift vs polift.
Co ogolnie lepiej brać, jeżeli mówimy o samochodzie na dłuższy okres czasu?
daniel18c
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 09 2014
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Rover 75
Silnik: 2.5 V6 177KM + LPG

04 Cze 2020, 18:53

daniel18c napisał(a):A swoją drogą, pomijając wyposażenie, słyszałem że w polifcie zmieniono zawieszenie i poprawiono wiele takich pierdół, które potrafiły się popsuć w prelifcie. Jak to wygląda po latach?
Czy warto właśnie iść w polifta i będzie się dal oodczuc to, ze są poprawione rzeczy? (Np
Audio ponoc juz problem ze wzmacniaczem poprawiony czy jakieś inne rzeczy)

Czy skrzynia biegów jest bardziej awaryjna, przy założeniu wymiany oleju w odpowiednim czasie? Mówimy o lift vs polift.
Co ogolnie lepiej brać, jeżeli mówimy o samochodzie na dłuższy okres czasu?

Wprowadzono kilka zmian chociaż mówienie ze cos się psuło przed zmianą jest na wyrost. Wersja FL ma fajniejszą skrzynkę i trochę inne detale.
Potem Ci znajdę stronkę z podsumowaniem tych zmian. Opisane będą z rozłożeniem na czynniki pierwsze i z dużą ilością otoczki chociażby jak z tym wzmacniaczem :D

W wersje FL opłaca się iśc bo super trzyma cenę no i jest ładniejszy :mrgreen:

Żeby Cię uświadomić jak trzyma cenę to kilka lat temu sprzedawałem wersje FL w idealnym stanie za 43k i przebiegiem ponad 200k.km. więc zobacz ile kosztują dzisiaj :ok:

[link wygasł]
szybki
Moderator - Tuning

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

VERVA Street Racing - Top Gear Live / relacja
    VERVA Street Racing wraz z polskim debiutem jednego z najpopularniejszych spektakli motoryzacyjnych na świecie Top Gear Live zelektryzowała niemal 60 tys. zgromadzonych na Stadionie Narodowym w Warszawie. Brytyjski show jeszcze ...