REKLAMA
Witam pozwolę sobie napisać jeszcze jeden temat , ostateczny budżet jaki dysponuje to 35 -39 tyś.
Obecnie rocznie robię około 11-12 tyś głownie trasa , ale to może się zmienić i będę robił około 22 tyś km. Więc mam dylemat co wybrać benzynę czy diesla. Autka szukam do 250 km od Chrzanowa (32-500). Jeśli diesel by mi się opłacił najlepiej gdyby nie miał dwu masy i DPFu.
Autko najlepiej gdyby było mało awaryjne , tanie w eksploatacji , i żeby trochę mocy miało.
Szukam hatchbacka , lecz bardziej odpowiadałby mi sedan tak do 4,60 max długości z racji że mam garaż 4,8 i nie chce na styk wjeżdzać.
Spalanie max w trasie 6 litrów. Max rocznik 2008.
Moje typy to
Honda Civic VIII 1.8 chociaż się boję o utrzymanie tego autka i czytałem że ma zbyt twarde zawieszenie jak na polskie drogi i nie wygodne jest.
Kia pro ceed 1.6 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] co powiecie o niej nie jest czasami za tania ?
Ford Focus tutaj myślałem nad silnikiem 1.8 125 konnym ale ciężko znależć na allegro.
Volvo s40 2.0
Bravo II 1.4 120 km tylko on ma turbine jak padnie to parę tyś nie moje i Fiat jak to Fiat boję się brać.
Proszę o pomoc jak i również wasze propozycje.