REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Skoczek135 napisał(a):Miałem okazję poruszać się dwoma modelami, co prawda z innymi silnikami, ale trochę się przejadł mi
w żadnym wypadku, prostowałem jedynie bzdurną wypowiedź... "kolegi"Skoczek135 napisał(a):MPI to źle?
jeździć może i jeździ, bo jednak pojemność i turbo. Gorzej ze skręcaniem (efektywną jazdą drogą z zakrętami)Skoczek135 napisał(a): Nie jeździ w ogóle 2.8T?
w każdym rozpatrywanym do tej pory przypadku będzie drożej. Najmniejsza tragedia powinna być teoretycznie w Oplu, ale wtedy wchodzi ubrany cały na biało łańcuch rozrządu z towarzyszącą mu Panią WymianąSkoczek135 napisał(a):Co do serwisu, to lubię ceny części za TT, ale domyślam się że tak tanio już nie będzie.
raczej średnio, chyba, że import USA. Ale jest np znany i kochany na Foru Fod Mondeo mk4 2.5t, na którego to budżet jest aż za duży. Albo swego rodzaju rodzyn, czyli Volvo s40 2.5t (silnik ze stajni Volvo, ten sam, który siedzi w Mondeo). Saab 9-3 2.0T albo z tym samym 2.8t co w InsigniSkoczek135 napisał(a):Coś z stajni mniej premium aut będzie? Jak np. Kia, Hyundai
Turbina pracuje cały czas, to że nie czujesz jeszcze kopa w plecy, to nie oznacza, że stoi. Ale z drugiej strony nie ma co przesadzać, to auto jest dla nas, a nie odwrotnie.Skoczek135 napisał(a):dodatkowo dopóki olej nie osiągnie temperatury roboczej to i tak jeżdżę z obrotami poniżej tych, co włącza się turbina.
Skoczek135 napisał(a):Wymiana łańcuszka to jaki koszt i jak często trzeba to wymieniać?
a nowoczesny diesel to niby taki tani, jak ktoś jeszcze jeździ po mieście?demirbiras napisał(a):Dlatego pomyśl czy nie lepiej iść w diesla
kolega wyżej podliczył już koszta, co do interwału można powiedzieć sakramentalne "to zależy". Jak nie dzwoni, a silnik pracuje dobrze - nie ruszasz. Przeglądałem forum Opla i jest niby nowy łańcuch #tenwzmocniony, ale do sprowadzania z USA.Skoczek135 napisał(a):Wymiana łańcuszka to jaki koszt i jak często trzeba to wymieniać?
tak, to jest druga generacja, montowano go również do c30 (ta sama płyta co s40 i Focus).Skoczek135 napisał(a):Mowa o s40 II generacji? Bo jakoś nie widziałem tego silnika.
a może jakiś Mercedes z kompresorem?Skoczek135 napisał(a):Co byś wtedy mógł polecić?