Z tego co wiem to omega to autko warte uwagi. Rodzice kolegi mieli taką omegę z gazem od nowośći i dalej im jezdzi. Ja proponuje Ci Volkswagen Passat B4 (przykład:http://otomoto.pl/volkswagen-passat-fajny-passat-b4-do-sprzedania-C21563120.html) albo Volkswagena Vento ( przykład:http://otomoto.pl/volkswagen-vento-1-8-gaz-zobacz-warto-C21738160.html) no chyba żę sie pomieścisz na te wakacje to możesz jeszcze porozglądać sie za golfem III (przykład:http://allegro.pl/volkswagen-golf-iii-1-6-instalacja-gazowa-i1932142770.html) Masz w tych samochodach dużo sinikó do wyboru wiec nie sugeruj sie tymi na ogłoszeniach. Z własnego i innych doświadczenia wiem że te auta cie dowiozą wszędzie chociaż mogą nie sprawiać takiego wrażenia. Mam rodzine w niemczech w dortmundzie i mieli tam vento i golfa III jeden w 1.8 z LPG a drugi w 1.6 z LPG i bez problemu nimi do nas dojechali ( pod Rzeszów [około 1250km w jedną stronę] ). Do autek masz cześci w każdym sklepie i są bardzo tanie. Polecam Ci te autka i gwarantuje że jak byś sie zdecydował na któregoś z nich i nie kupił byś jakiegoś złoma tocie nie zawiodą. Jeśli ci sie nie podobają vw to możesz jeszcze popatrzyć za hyundaiem pony. Kolegi rodzice mają takiego w 1.5 z gazem sekwencyjnym i z tego co wiem to super jezdzi. Raz na rok jeżdżą nim do Szczecina i kilka razy na rok do Gorlic i daje rade bez problemu. Przemyśl sobie na spokojnie co chcesz mieć i dopiero na spokojnie szukaj bo tak to jak wszystko na szybko to kupisz coś w co będziesz tylko kase wrzucał. Życzę powodzenia w zakupie. Napisz na forum co kupiłeś.
Czy serwisowanie w ASO się opłaca? Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
Toyota MR2 – czy powróci na rynek w kooperacji z Porsche? W tym roku Toyota MR2 obchodzi swoje 35. urodziny. Ceniony sportowy model Toyoty już od 12 lat niestety nie jest dostępny w salonach. Jednak powrót na rynek Supry otworzył dyskusję o przywróceniu do sprzedaży ...
Woem, że jestem wymgający jak na to że mam 5 tys tylko jednak na taką wyprawę w lato przydała by się klimatyzacja, bo autostradami z otwarymi oknami jechać to ciężko i wiem, że Omege B taką znaleźć można, a z tymi vw to chyba gorzej
Forda może i kupisz za 5k ale uwazaj na blachy bo one lubia mocno gnić. Ja bym ci doradził zebyś poszukał Fiata marea ;] Za 5k kupisz i może nawet z klima ;] TU masz troszke droższą ale i za 5k mozna cos wychaczyć. [link do oferty na Allegro wygasł]
Faktycznie niezłe te niektóre fiaty A jeszcze tak odnośnie tej omegii.. to jaki przebieg byłby jej rozsądny? i jeszcze czy lepiej z automatem (nie jestem zwolennikiem) czy bez? co mniej awaryjne/tańsze w utrzymaniu
NO szukaj jak najmniejszego przebiegu ale tak mniej wiecej realnego. I zawsze kupić lepiej auto z manualem bo w skrzyni nie ma aż tyle elektroniki i na pewno będzie ona tańsza w utrzymaniu ale fiat będzie jeszcze tańszy od całej omegi bo tam części to grosze i ogólnie prosta budowa ;]
Na przebieg nie patrz bo w większości egzemplarzach będzie napewno krecony. Automat jest dobry bo nie trzeba wahlować biegami jak w manualu ale w razie awarii czasami lubi pociągnąć po kieszeni.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
I w omedze B automat lubi przysporzyc kilka problemów. Sąsiad miał to odrazu po kupnie stracił biegi i potem wszystko sie sypało ale tylko w skrzyni i wsadził w końcu 3k w skrzynie.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.