Samochód do 6000zł

03 Mar 2017, 21:13

Tutaj masz ciekawe ogłoszenie tylko trochę podpicowana na sprzedaż.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Mar 2017, 21:31

Focus jest aktualny, tylko właściciel nie wiem czemu zakończył ogłoszenie.
Kia ładna, ale tak naprawdę nic nie wiem o niej. To generalnie dobre auta? Dzwoniłem do sprzedawcy i powiedział, że auto jest jak nowe i już ma kilka osób umówionych na jutro. Oczywiście też się umówiłem i jutro obejrzę Shumę i Focusa.
Rafał15
Początkujący

Auto: N

04 Mar 2017, 00:11

Ogłoszenie zdjęte zapewne dlatego, że już jesteś umówiony na oględziny i gość chce ograniczyć liczbę dzwoniących. No i ma nadzieję, że się auto weźmie i sprzeda.

Silnik w tej Kii jest tak wymyty, że to już jest niesmaczne :/
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

04 Mar 2017, 07:16

Shuma ma to do siebie że to bardzo rzadki widok na naszych drogach.
Dużym minusem jest niestety ruda więc przy oględzinach musisz bardzo dokładnie sprawdzić budę jak i spód.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

04 Mar 2017, 16:54

Ja bym się tym zainteresował [link do oferty na Olx wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

04 Mar 2017, 18:16

Oglądałem dzisiaj Shumę i mam mieszane uczucia. Z rdzy to tylko lewy tylny błotnik do robienia, bo już dosyć spore bąble są. Natomiast jeżeli chodzi o mechanikę to zaraz po odpaleniu z rury wyleciały kłęby dymu czarnego pomieszanego z białym. Na postoju (jeszcze nie był zagrzany) silnik nierówno pracował. Jak się zwiększało obroty tak do 3-4 tysięcy to z tyłu też wydobywał się czarny dym, tylko w dużo mniejszym stopniu.

Focusa dzisiaj znowu nie mogłem obejrzeć, bo sprzedający przesunął oględziny na jutro.

Dzwoniłem do sprzedawcy tego Audi 80 i z tego co mówił to butla jest ważna jeszcze 5 miesięcy. Gaz jest zwykły, z rdzy to tylko prawy tylny błotnik i mechanicznie jakiś luz w zawieszeniu z przodu.
Rafał15
Początkujący

04 Mar 2017, 22:07

Rafał15 napisał(a):butla jest ważna jeszcze 5 miesięcy

Czyli ma prawie 10 lat, mina.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

05 Mar 2017, 10:39

Czyli same kichy..
Barol
Awatar użytkownika

05 Mar 2017, 13:13

Miałem oglądać tego Focusa, ale dzisiaj znowu nie wyszło. Właściciel powiedział że tymczasowo odwołuje sprzedaż, bo musi sobie znaleźć nowe auto, ponieważ nie może zostać bez samochodu.

Znalazłem jeszcze takie Audi, ale silnik to 1.6 i do tego coś z nim nie tak. Może warto się zainteresować?
[link do oferty na Olx wygasł]
Rafał15
Początkujący

05 Mar 2017, 14:24

To po co wystawiał jakiś nieogar z typa :roll:
A4 1.6 nie jedzie i pali jak smok,ten z linku drzwi kierowcy ma w innym odcieniu i lewy bok jakiś jakby matowy do tego niska cena nie napawa optymizmem.

Jeśli już jesteśmy przy Audi to zobacz tą [link do oferty na Olx wygasł] i w PZU załapiesz się na start na zniżkę 70% za OC tylko wystarczy wyrobić sobie kartę PZM.
Barol
Awatar użytkownika

05 Mar 2017, 22:30

Dzwoniłem i butla ważna jeszcze 5 lat. Gaz jest zwykły, ten najstarszy, ogólnie ponoć zadbany. Umówiłem się na następny piątek, bo wcześniej nie pasowało ani mi ani sprzedającemu.
Rafał15
Początkujący

11 Mar 2017, 14:41

Niestety nie udało mi się obejrzeć tej 80, sprzedała się przed piątkiem. Znalazłem jeszcze coś takiego:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - rozmawiałem z właścicielem i ponoć bez rdzy, podłoga też spoko. Tylne prawe i lewe drzwi były wymieniane. Mechanicznie bez zarzutu.
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - tylko trochę drogo.
Rafał15
Początkujący

11 Mar 2017, 17:16

Akurat drzwi w Focusie widać gołym okiem że mają inny odcień lakieru ale według mnie tył też ma nieco inny odcień.
Drugi Focus od handlarza więc pytanie ile musiał dać za niego..
Civic ładny obejrzyj a cenę zawsze można negocjować choć zadbane VI też po tyle chodzą.
Barol
Awatar użytkownika

14 Mar 2017, 15:05

Focusy odpuściłem oba, a Civica w wolnym czasie obejrzę. Do tego dochodzą jeszcze dwa auta:
[link do oferty na Olx wygasł] - mam dosyć blisko. Auto miało jakąś stłuczkę w przedni róg od strony pasażera. Ponoć zero rdzy.
[link do oferty na Olx wygasł] - auto bez rdzy, tylko to co widać na zdjęciu (błotnik).
Rafał15
Początkujący

14 Mar 2017, 17:04

Civic lewy bok w połowie ma inny odcień lakieru.
406 też jakaś odcieniowa.
Barol
Awatar użytkownika