Samochód do 6000zł

14 Mar 2017, 22:16

No dobra, ale generalnie warto obejrzeć te samochody?
Rafał15
Początkujący

Zdjęcia: 0
Auto: N

15 Mar 2017, 17:15

Civica możesz obejrzeć.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Mar 2017, 22:28

Jutro jadę oglądać tego Civica. Do tego doszły jeszcze dwa ogłoszenia, które mnie zainteresowały:
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
W Focusie gaz jest od 6 lat, świeży rozrząd (jest na to papier), ogólnie ponoć zadbany i bez rdzy.
Civic też bez rdzy, niedawno wymieniany miał cały wydech.
Rafał15
Początkujący

18 Mar 2017, 11:13

Civic z obu stron w połowie ma inny odcień lakieru.
Focus nie najgorszy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

19 Mar 2017, 22:47

No i Focusa nie udało mi się obejrzeć. Byłem dogadany ze sprzedawcą na pierwszy termin jaki mu pasował, a i tak mnie ktoś uprzedził i go kupił :/
Civica nie obejrzałem, bo u mnie w mieście pojawiła się primera p11 i wolałem ją obejrzeć. Auto nie jest nigdzie wystawione w internecie, ogólnie mechanicznie chyba większych problemów nie ma, ale blacharka, a szczególnie spód jest taki sobie.
Rafał15
Początkujący

24 Mar 2017, 00:45

Doszły jeszcze takie auta:
[link do Sprzedajemy wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Avensis mi się spodobał. Jutro zadzwonię i dowiem się czegoś o tych autach. Widzicie coś niepokojącego w tych ogłoszeniach?
Rafał15
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Toyota RAV-4
    Kolejna generacja SUVa od Toyoty. W Europie będzie oferowany w podobnej gamie silnikowej co obecna, czyli 2,0 benzyna i 2,5 hybryda. Nie należy spodziewać się diesli z których Toyota się wycofuje. Wg mnie zmiany we ...

24 Mar 2017, 10:54

Avensis - nie widać lewej strony, tak to wydaje się ładna.
S40 - handlarz.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

24 Mar 2017, 18:48

Avensis ładny ale coś tanio ale zaryzykowałbym oględziny.
Volvo miało chyba coś z przodem i jakiś trochę odcieniowy się wydaje.
Barol
Awatar użytkownika

24 Mar 2017, 21:36

Obejrzałem Avensisa i oba błotniki tylne do zrobienia + jeden próg bierze i to tak solidnie, a na drugim widać już rdze. Autem się nie przejechałem, bo nie było właściciela. Jeżeli chodzi o mechanikę to wiem tylko tyle, że amortyzatory z przodu są do wymiany. Wstawię kilka zdjęć poglądowych jak to wygląda.
Volvo już się sprzedało.
Dochodzi do tego jeszcze Avensis, którego już wstawiałem: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Generalnie auto według właściciela doinwestowane. Bez większych oznak korozji, sporo rzeczy wymienionych. Do tego udostępnia kanał, aby sobie pooglądać auto od spodu, OC na cały rok. Jedyny minus to gaz, który nie jest wbity w dowód i nie ma papierów. Może by tak go kupić (jakby się okazał faktycznie dobry) i wywalić gaz? [link wygasł] [link wygasł] [link wygasł] [link wygasł] [link wygasł]
Czytaj więcej: posting.php?mode=reply&f=7&t=99449
Rafał15
Początkujący

25 Mar 2017, 16:59

Koszt zrobienia nadkoli to jakieś 600-800zł a i tak niewiadomo jak długo wytrzymają,jeden próg wyjdzie podobnie.
Ja osobiście bym sobie odpuścił.

Ten drugi Avensis ładny i z gazem najlepiej by było go wyrzucić bo szkoda czasu na papierki a też niewiadomo co wydarzy się w trakcie.
Barol
Awatar użytkownika

31 Mar 2017, 20:58

Niestety ale do tego Avensisa z Sejn mam 160km i nie udało mi się zorganizować transportu. W mojej okolicy znalazłem jeszcze coś takiego.
[link do Sprzedajemy wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
Co sądzicie o tych autach? Warto się pchać w starego diesla?
Rafał15
Początkujący

01 Kwi 2017, 09:13

Avensis ładny ale o tego diesla najlepiej zapytaj użytkownika szybki bo on dobrze ogarnia ich temat.
Vectra ok,dość świeży gaz,długie opłaty i sądząc po tablicach długo w jednych rękach.
Barol
Awatar użytkownika

02 Kwi 2017, 09:58

Vectra się wczoraj sprzedała. Avensisa obejrzałem jeżeli chodzi o blacharkę to jest całkiem dobrze. Oba zderzaki powgniatane i lakier z nich schodzi, oba progi były robione, rdzy na aucie jest niewiele. Nie działa podnoszenie szyby z przodu od pasażera. Auto było całe wyplakowane, środek i lakier. Klimatyzacja niby działa, ale trochę słabo. OC na pół roku, opony tylko letnie w takim sobie stanie. Auto było kupione z dwa miesiące temu w komisie, sprzedaje podobno temu, bo już nie potrzebuje dużego samochodu. Cena 5700zł.
Rafał15
Początkujący

02 Kwi 2017, 10:16

Rafał15 napisał(a):Auto było kupione z dwa miesiące temu w komisie, sprzedaje podobno temu, bo już nie potrzebuje dużego samochodu.

Tłumaczę: Sprzedaje z tego powodu, że kupił gruza.

Kto po 2 msc sprzedaje Vectre? Wdepł na minę i szuka kolejnego jelenia.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

02 Kwi 2017, 10:28

*Avensisa
Niby auto wydawało się w porządku, ale trochę strach kupić.
Rafał15
Początkujący