Samochód do 6000zł

02 Kwi 2017, 09:31

No to Avensisa, odpuść.

Gość kupował auto i nie wiedział co bierze? Pod 2 msc zachciało mu się małego Punto? Jasne... Do tego kupił z komisu, czyli ktoś oddał trupa do handlarza, on kupił, podniósł cenę o 2-3 tyś, kolejny kupił i teraz sprzedaje.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

02 Kwi 2017, 09:46

Też mi to wygląda na minę,w ogłoszeniu facet piszę że wszystko działa nie wymaga napraw i jest w bdb stanie a tutaj szyba do zrobienia,klima do przeglądnięcia no i co prawda niewiele ale jednak jest ruda.

Zerknij na te:
[link do oferty na Olx wygasł] - przebieg raczej autentyczny,długie opłaty tylko dopytaj czy ma papiery na rozrząd.
[link do oferty na Olx wygasł] - mało zdjęć ale masz pod nosem.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - bardzo ładnie utrzymana.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Kwi 2017, 09:56

Aven diesel 2,0 90km. To dobra opcja, typowy tłuczek starej konstrukcji z silnikiem takim jak np: w carinaE/Camry/e10ka itp. Jednak osobiście kupiłbym go tylko wiedząc że jest w dobrym stanie czyli chociaż po wymianie oleju raz na 10tyś.km. :D
Więc tak po prostu z ogłoszenia są wątłe szanse.
Ogólnie:
Szukaj beny nie wiele więcej pali jak nie tyle samo, lepiej jedzie i jak coś tańsza jest reanimacja silnika :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

02 Kwi 2017, 13:03

W Focusie nie ma papierów na rozrząd. Ogólnie to auto ma lekkie rdzawki, ale bez dziur, mechanicznie bez wkładu finansowego.
Co do Audi właściciel mówił, że auto jest zadbane. Gaz jest II generacji i ma około 14 lat. Z rdzy to ponoć tylko prawy przedni błotnik. Sprzęgło było wymieniane na jakieś sportowe.
Jeżeli chodzi o Scenica to nie wiem czy jest mi potrzebny taki samochód (w sensie taki minivan :) )
W okolicy jest jeszcze Focus z silnikiem 1.4. Jeździ nim starsza kobieta. Auto nie jest nigdzie wystawione, chce za niego 4500zł. Tylko ten silnik 1.4 chyba nie jest polecany?

Znalazłem jeszcze na otomoto takiego Avensisa 2.0TD.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Problem w tym, że nie ma żadnych zdjęć tego auta i raczej nie będzie. Auto sprzedaje starszy człowiek (około 70lat) i nie potrafi obsługiwać komputera. Ogłoszenie wystawił jego syn, który mieszka 500km od Brańska. Auto w jednych rekach 17lat, ponoć zadbany.

Ogólnie to w tym tygodniu postaram się obejrzeć 80 i Scenica, tylko w Audi ten stary gaz :/
Rafał15
Początkujący

Auto: N

02 Kwi 2017, 13:33

14letni gaz to już zabójstwo..
Focus 1.4 :no:

Avensisa możesz obejrzeć i przy okazji porób jakieś zdjęcia,potem wrzucisz tu a my ocenimy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

11 Kwi 2017, 21:34

Avensisa nie obejrzałem, bo nie mogłem się dogadać ze sprzedawcą co do terminu. Może jeszcze pod koniec tego tygodnia uda mi się to nadrobić.
Ostatnio coś takiego mi się rzuciło w oczy:
Tylko jest to jakaś dziwna wersja Carismy.
Rozmawiałem ze sprzedawcą i wymieniana była skrzynia biegów, klimatyzacja działa. rozrząd nie wiadomo kiedy był wymieniany, bo nie pamięta. Olej też nie wiadomo jaki jest zalany.
Rafał15
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak polskie miasta wspierają elektromobilność?
    Cisza i dobra jakość powietrza – tego brakuje mieszkańcom wielu polskich miast. W odpowiedzi na ten problem coraz więcej samorządów promuje elektromobilność, ponieważ pojazdy elektryczne zapewniają transport ...
    Volkswagen Golf R Cabriolet
    Volkswagen zaprezentował najszybszego kabrioleta w historii marki. Golf Cabriolet w wersji R posiada silnik 2.0 TSI o mocy 195 kW/ 265 KM i rozpędza się od 0 do 100 km/h w 6,4 s. Wszystkie modele produkowane z oznaczeniem ...

11 Kwi 2017, 21:52

2 tyś na biegu jałowym, nie wie jaki olej, nie wie kiedy rozrząd... Coś przeczuwam, że tylko lał paliwo i jeździł...
galakty
Forumowicz VIP

11 Kwi 2017, 22:13

No dobra to odpuszczam.
Rafał15
Początkujący

12 Kwi 2017, 10:15

Ewentualnie jeszcze to:
Tylko ten 11 letni gaz. Naprawdę nie opłaca się brać auta z starym gazem?
Rafał15
Początkujący

12 Kwi 2017, 10:24

Nigdy nie wiesz jak ktoś dbał. Często LPG idzie z oszczędnościami na wszystkim co się da, czyli paliwo, oleje, części. Skoro ktoś instaluje LPG żeby było tanio, to może również kupować wszystko co najtańsze - chyba że ma rachunki i potwierdzenia itp.

Generalnie jest to ryzyko jakieś, a 11 lat na złej mieszance paliwowej to zabójstwo dla głowicy.
galakty
Forumowicz VIP

12 Kwi 2017, 12:54

Galakty, ja bym nie przekreślał tego, że dopiero kupił, bo znam siebie. Też mi się "odwidziało" auto po zakupie, bo tak nim parę dni pojeździłem, naprawiłem wszystko, doinwestowałem i stwierdziłem, że źle się w nim czuje. Zdążyłem usunąć wszystkie usterki, ale ludzie mieli obawy, że coś jest na rzeczy. Może to akurat taki przypadek. Tym bardziej, że to kombi i jest szkaradne, więc może gość myśli podobnie. Ale oczywiście może też być mina. Mimo wszystko bym sprawdził dokładnie. Jak dopiero co kupił to sporo zejdzie z ceny, bo ciężko mu sprzedać będzie.
OW05
Aktywny

Prawo jazdy: 07 03 2005
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Honda, Mitsubishi

14 Kwi 2017, 17:16

Wczoraj obejrzałem Avensisa 2.0TD. Silnik jest zalany olejem Castrolem 15w40, rdza wychodzi i to tak dosyć solidnie u góry szyby czołowej i na dole przednich drzwi kierowcy. Wgnieciony lewy przedni róg auta (jakaś przecierka parkingowa). Jedne drzwi się ciężej zamykają. Z silnika nie ma wycieków.
Ostatnio edytowany przez Rafał15, 14 Kwi 2017, 17:56, edytowano w sumie 1 raz
Rafał15
Początkujący

14 Kwi 2017, 17:27

Rafał15 napisał(a):Silnik jest zalany olejem Castrolem 15w40

Cooooo? Nie dość, że kiepski olej, to jeszcze 15W40? Weź odpuść, bo jak leje najgorsze ścierwo to ja się boję co dalej...
galakty
Forumowicz VIP

14 Kwi 2017, 17:57

No właśnie ten olej od razu zwrócił moją uwagę. Dobra będę szukał czegoś dalej.
Rafał15
Początkujący

15 Kwi 2017, 13:48

Krótko mówiąc silnik na 80% się rozszczelni bo opcjonalnie powinien tam być 10w40.
Barol
Awatar użytkownika