Samochód do 6000zł

20 Kwi 2017, 10:00

artur73 napisał(a):Wszystkie sprawdzone i pewne.

Wśród opinii na necie właśnie znalazłem, że te oleje są dobre i nie ma co kombinować z tańszymi.

Za ELF u mnie 90 zł / 4 litry, ale mam znajomego w sklepie i przy okazji kupiłem filtr + świece, więc wyszło mi całkiem tanio.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

20 Kwi 2017, 20:05

Dobra to Focusa postaram się obejrzeć. Jeszcze dzisiaj dojrzałem takiego Avensisa: [link do oferty na Olx wygasł]

Auto ponoć zadbane i woskowane co roku. Oba progi były robione jakoś 3 czy 4 lata temu. W aucie nie ma klimatyzacji, a z tego co widziałem na aukcjach to chyba z 99% Avensisów ją miało. Chyba ciężko będzie to potem sprzedać?
Rafał15
Początkujący

Zdjęcia: 0
Auto: N

20 Kwi 2017, 20:18

Ciężej niż z klimatyzacją, chociaż zanim Ty go sprzedasz to jego cena spadnie do 2-3 tyś, a tam to połowa aut klimatyzacji nie ma ;)
galakty
Forumowicz VIP

21 Kwi 2017, 11:04

Cena trochę okazyjna (może dlatego że własnie nie ma klimy) ale po zdjęciach bardzo ładnie się prezentuje. Obejrzyj.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Kwi 2017, 17:26

Obejrzałem tego Avensisa. Silnik jeździ na oleju 10w40. Oba progi były robione 3 lata temu. Rdzy na aucie praktycznie nie ma. Tylny lewy i przedni prawy błotnik był malowany przez właściciela (niezbyt estetycznie to wygląda, lakier się kruszy). Opony letnie słabe, ale dorzuca komplet na zimę, które są ponoć w dobrze stanie. Szyby z przodu te boczne są dosyć mocno porysowane. Woda stoi w bagażniku, ale wnęka nie ma dziur. Auto jest po gradobiciu i widać lekkie wgniotki na dachu masce i bagażniku. Coś jest nie tak z układem hamulcowym, bo cos wydaje dziwny dźwięk podczas hamowania. Rozrząd do wymiany za 10kkm. Wszystkie szyby są oryginalne. OC jest na 7 miesięcy, a przegląd na rok. Samochód oddania za 3800zł.
Rafał15
Początkujący

21 Kwi 2017, 17:31

Pewnie woda wlatuje do bagażnika szybą / wycieraczką / maskownicą.
galakty
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak stworzyć model koncepcyjny krok po kroku?
    W działach designu poszczególnych marek pracują kreatywni projektanci, często pochodzący z wielu krajów. W przypadku marki ŠKODA, współpracują oni z wieloma działami, głównie Rozwoju Technicznego ...

22 Kwi 2017, 09:05

Ja bym nie kupił tego Avena. :roll:
Z tym autem niewiele da się zrobić...poprawić...
Za tę kasę można kupić auto bez rdzy,bez nieszczelnej kasty i nie po gradobiciu.Poza tym z gazem. I poza tym zostaje kasa na pakiet startowy.
przykłady
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG

22 Kwi 2017, 11:13

No tak, ale w moim regionie trochę ciężko jest o dobre auto. Szukałem Xsary tak jak polecałeś, ale znalazłem tylko jedną od handlarza, która nie może zejść od chyba 3 miesięcy.
Zaraz wyjeżdżam obejrzeć Civica.
[link do oferty na Allegro wygasł]
Jak wrócę to dam znać co i jak.
Rafał15
Początkujący

22 Kwi 2017, 17:35

Z tym Avensisem faktycznie lipa.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

22 Kwi 2017, 18:23

Obejrzałem Hondę. Jest sporo faktur na różnie wymiany. Środek auta jest zadbany. Zawieszenie nie tłucze. Fotel kierowcy chodzi strasznie ciężko, prawe przednie drzwi opadły na zawiasach. Z rdzy to doły drzwi są już delikatnie pordzewiałe, zawiasy tylnej klapy, lewy tylny błotnik koniecznie do zrobienia, bo pod lakierem są już duże burchle i pewnie dziura, no i nie wiem jak progi, bo przez te nakładki to niewiele zobaczyłem. Rozrząd do zrobienia praktycznie od zaraz (w sumie to i tak niezależnie jakie auto bym kupił to i tak bym wymienił od razu rozrząd). Akumulator trochę stary, bo ma chyba 9 lat. Wtryskiwacze od gazu są do wymiany, bo już niedomagają. Klimatyzacja do nabicia. Dwie nitki w tylnej szybie są przerwane (te od podgrzewania). To tyle co zdązyłem wyłapać.
Cena 5200zł
Rafał15
Początkujący

22 Kwi 2017, 18:30

9letni akumulator :shock: teraz wytrzymują po 4-5lat. Trochę do zrobienia jest ale według mnie nie za 5k.
Barol
Awatar użytkownika

22 Kwi 2017, 20:53

Barol napisał(a):teraz wytrzymują po 4-5lat

Jak kupiłem Golfa od handlarza, to dał mi jakiś stary, zleżały akumulator bezobsługowy. Nie wiem ile miał, pewnie 2-4 lata, a ja zrobiłem na nim jeszcze 5 lat i ani razu nie zajrzałem :D
galakty
Forumowicz VIP

22 Kwi 2017, 21:32

W zasadzie ja w SC nawet nie wiem ilu letni jest aku a auto nie ma problemów z opalaniem nawet w zimie a jest u nas 5rok :mrgreen:
A z tym 4-5lat to kiedyś facet w sklepie mi gadał :oops:
Barol
Awatar użytkownika

25 Kwi 2017, 20:42

Miałem niespodziewany wyjazd i przebywając na jakiejś wiosce nie mogłem złapać internetu. Dobra do rzeczy, Civica odpuścić jak dobrze rozumiem? Przejrzałem ogłoszenia i jeszcze wpadło coś takiego:
[link do oferty na Olx wygasł]
Autem obecny właściciel cały czas jeździ. Rdzy brak, mechanicznie końcówka kierownicza jest do zrobienia.
Rafał15
Początkujący

25 Kwi 2017, 20:47

Jeździ na nieważnych blachach cały czas? :D

Chyba, że przerejestrował już i opłacił na siebie...
galakty
Forumowicz VIP