Samochód do 7-8tys

13 Lis 2014, 17:03

Koniu napisał(a):ten przy niezdrowych kupi ją w niskiej cenie.

No i w tym jest problem.Później narzeka na nią,ale co się dziwić jak się chce jak najtaniej.

Takie normalne to one nie są,nie wiem czy czytałeś treści ogłoszeń.Ale fajnie że wyłapałeś najtańsze żeby ratować swoje zdanie.
Crazy
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kuj-Pom
Auto: Mitsubishi

13 Lis 2014, 19:15

Crazy napisał(a):.Później narzeka na nią,ale co się dziwić jak się chce jak najtaniej.
Bo ten złom czy kupisz za 4 czy za 8 to i tak się zepsuje. Trzeba się z tym pogodzić że to auto jest do du..
Crazy napisał(a):Takie normalne to one nie są,nie wiem czy czytałeś treści ogłoszeń.Ale fajnie że wyłapałeś najtańsze żeby ratować swoje zdanie.
Co Ci niby w tresciach nie pasi?
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

13 Lis 2014, 20:28

Crazy napisał(a):Takie normalne to one nie są,nie wiem czy czytałeś treści ogłoszeń
no trudno żeby za taką kasę były 100% sprawne i nie potrzebujące jakiegoś wkładu gotówki :shock: weź no najpierw trochę pomyśl zanim coś napiszesz :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

13 Lis 2014, 20:51

Przepraszam , że się wtrącę ale u mnie w robocie jeden koleś kupił parę lat temu lagune 2 w dieslu od swojego kuzyna i dał za nią 11 k . Jest bardzo zadowolony z tego auta , a jeździ nim co dzień do pracy i z powrotem w sumie ok 50 km . Co lepsze kuzyn , który mu sprzedał lagunę , kupił nastepną , tym razem lagune 3 i też sobie ponoc chwali .Czy te auta są awaryjne , nie wiem , nigdy nie miałem ale cena jest na pewno kusząca .
marco84
Początkujący

Miejscowość: Nowy Sącz
Auto: Fiat Punto 2
Silnik: 1,2 8V 60 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback

13 Lis 2014, 21:14

Kolega ma Lagune II po fl w benzynie i też nie narzeka ale dał 15tys. a nie 8tys. za które można kupić trupa i pogłębiać opinie
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

13 Lis 2014, 21:22

Laguna po FL to już inna sprawa. Auto dopracowane, komfortowe :ok: No ale właśnie mając 8k się takiej nie kupi a wydać to na przedlifta to jak strzelić sobie w kolano, a 1.9 DCi to dwa kolana
Koniu
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Jakie auto z 3 niezależnymi fotelami ISOFIX z tyłu?
    Jakie auto rodzinne warte jest obecnie uwagi? Wymagania: 3 niezależne fotele z tyłu na ISOFIX (2 foteliki + na środku dorosła osoba swobodnie siedząca, ew. trzeci fotelik), benzyna (najlepiej ładnie tolerująca LPG), ew. bardzo ...

13 Lis 2014, 21:23

nie mam pojęcia co w Reanult sobie myśleli nie stosując zamków na panewkach w 1,5 i 1,9 dCi :no:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

13 Lis 2014, 23:08

Koniu napisał(a):Trzeba się z tym pogodzić że to auto jest do du..

Do dup* to jest papier

Szkoda słów.To co ja sądzę o lagunie jako współużytkownik tego auta napisałem już wyżej.
Sądząc że ta za 4 tysiące będzie jak ta 2 razy droższa to trochę dziwny tok rozumowania.
Ale myślcie co chcecie bo każdy wie przecież najlepiej.Jak widać na przykładzie forum pogłębiać opinie można nawet nie mając danego auta.Dzięki takim opiniom jak tu na forum można kupić ładną,zadbana lagunkę za małe pieniądze,ale nie za 4-6 tysięcy,bo to będzie raczej padło a nie auto za takie pieniądze.
Jeszcze co do mk3 to do 7 tysięcy kupi spokojnie początek produkcji w miare stan,mk2 za 7 tys to raczej już przesada.
Kończę mój wywód.Pozdrawiam użytkowników lagun.
Crazy
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kuj-Pom
Auto: Mitsubishi

13 Lis 2014, 23:15

Crazy napisał(a):Jeszcze co do mk3 to do 7 tysięcy kupi spokojnie początek produkcji w miare stan,mk2 za 7 tys to raczej już przesada
kolejny okaziciel na forum :roll: nie pisz tu takich rzeczy bo robisz ludziom potrzebującym pomocy wodę z mózgu :yes:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

13 Lis 2014, 23:22

mk3 za 7000zł ...anglik albo jakis złom

Czemu szkoda 7000zł na mk2 ???
Za dobry samochód nawet starszy trzeba zapłacić.
A ty może jesteś mechanikiem że polecasz Lagune 2 przed lift.
Tu 1000zl za naprawe tu 3000zł i interes się kręci ;)
DamianCAR
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: E36, Opel Vectra C
Silnik: m50b25, 2.0T + LPG

14 Lis 2014, 08:54

Za 7000zł owszem kupi mk3 ale będzie to skarbonka bez dna.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

14 Lis 2014, 13:37

Ja kupiłem rzęcha mk III za piątaka, z tym że dopłaciłem do tego 4 tys i stracone nerwy i czas, a auto i tak sprzedałem w obawie przed kolejną poważną usterką. W życiu bym już nie kupił Mondeo w Dieslu, ew. benzynę.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

14 Lis 2014, 14:05

Crazy napisał(a):Jeszcze co do mk3 to do 7 tysięcy kupi spokojnie początek produkcji w miare stan
W wersji angielskiej owszem. W takim razie zapraszam na angielskie forum.
Crazy napisał(a):mk2 za 7 tys to raczej już przesada.
Zaraz się posikam ze śmiechu..A przepraszam bardzo B5 za 10k już jest okej? :lol: :lol: :lol: :lol:
Koniu
Forumowicz VIP