Samochód do 7000 zł z LPG

29 Gru 2012, 21:58

Można sprawdzić ale pod warunkiem że sprzedający nie ma tam znajomości.

A może
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] tylko cena troche duża.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] mój faworyt.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Gru 2012, 22:24

Co do silnika 1.6 to nie wiem czy odradzać czy nie, bo w gazetach go polecają, a w rzeczywistości za fajny to on nie jest. Falujące obroty to norma i codzienność, bierze trochę oleju, jak hamujesz silnikiem to trzeba dolewki robić co kilka miesięcy, ten egzemplarz który znam jest bardzo awaryjny .. stare Golfy MK2 na gazie jeździły lepiej :)

W tym niebieskim jest 1.6 SR o którym wyżej mówiłem. Plusem może być to, że przy delikatnym (zmiana biegu do 3 tysięcy) traktowaniu zadowoli się 8 litrami gazu na 100km w mieście ALE bez korków, bo w korkach to skacze do 11 - 12 litrów, ale to chyba nikogo nie dziwi .

@Barol Co do rdzy .. Niby ocynk, niby fajnie, a dziś się dowiedziałem właśnie że na nadkolu wychodzi rdza .. No ale auto mogło być stuknięte, nie widziałem więc nie stwierdzę w 100% od czego ta rdza.

// Zapomniałem dodać że gaz sekwencja za 2200zł. Żeby ktoś nie pomyślał że na benzynie spala 6 litrów.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

29 Gru 2012, 23:34

Czyli tego niebieskiego Golfa odradzacie? Bo ja już nie wiem, pogubiłem się już w tym wszystkim :)

EDIT: A może coś takiego?
[link do Tablica wygasł]:
Chudy03
Nowicjusz

Auto: Volvo v40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Rok produkcji: 1998

30 Gru 2012, 10:34

galakty napisał(a):ten egzemplarz który znam jest bardzo awaryjny

Mówisz dokładnie o tym niebieskim?
Chudy03
Nowicjusz

30 Gru 2012, 12:18

Nie, mówię o egzemplarzu mojego ojca. Rok temu kupił za 12k, założył gaz. Po miesiącu rozleciała się skrzynia, dosłownie w pył. Była pęknięta, wiele skrzyń VW ma nity zamiast śrub, zrywają się i pękają obudowy, on już miał klejoną także długo nie wytrzymała. Potem problemy z sprzęgłem hydraulicznym, siłownikiem, pompą .. Pół roku z tym walczył, bo poprzedni mechanik źle złożył i problem powrócił, dodatkowe koszty. Potem obydwa łożyska w przednich kołach, tuleje na tylnej belce, 3 zamki w drzwiach, nabicie klimy, falujące obroty (winna przepustnica, nowa ponad tysiąc złotych), szarpanie przy zmianie biegów (poduszki pod silnikiem i skrzynią) i pewnie coś jeszcze o czym nie pamiętam. A no i teraz rdza wychodzi :) Ale mówiłem, że auto mogło być tłuczone.

Nie skreślam tego niebieskiego Golfa, bo podoba mi się, silnik ogólnie jest dobry, po prostu ojciec trafił na trupa ..

Jedź i go obejrzyj, jeśli coś nie będzie Ci pasowało, będzie stukać, zgrzytać itp itd to omijaj go z daleka.
galakty
Forumowicz VIP

30 Gru 2012, 14:12

BMW E39 i Vectra B po liftingu nie za te pieniądze (5000zł),Accord tak ale nie z gazem.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kocham sport motorowy - Pascal Brodnicki
    Dzięki rajdom wyciszyłem się i skupiłem na tym, co naprawdę jest ważne w życiu. Rywalizacja jest wspaniała i daje ludziom mnóstwo pozytywnych emocji. Chyba każdy z nas marzy o tym, by kiedyś stanąć na podium - mówi ...

30 Gru 2012, 15:42

To teraz zastanawiam się tylko nad tymi
[link do Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Nie wiem co mam zrobić, a może kupić tańsze auto, już na prawdę nie wiem.
Chudy03
Nowicjusz

30 Gru 2012, 16:08

galakty napisał(a):Jedź i go obejrzyj, jeśli coś nie będzie Ci pasowało, będzie stukać, zgrzytać itp itd to omijaj go z daleka.

Na kierownicy ma drgania przy hamowaniu, poduszki pod skrzynią i silnikiem były wymieniane
Chudy03
Nowicjusz

30 Gru 2012, 17:21

Skoro poduszki były wymieniane to już ma taki przebieg że będą go dręczyć drobne usterki .. Bo same drgania na kierownicy mogą być od złego wyważenia kół, ale lepiej sobie odpuścić.

Ten niebieski Golf zdjęcia strasznie słabe, wnętrza dobrze nie widać żeby mniej więcej przebieg ocenić czy prawdziwy .. Ogólnie sceptycznie podchodzę do Golfów za 8 tysięcy, skoro ojciec kupił za 12k a i tak był tańszy, bo wtedy ceny oscylowały około 13 - 15k za ten rocznik co on. Osobiście bałbym się, wolałbym Seata, Skode, Opla .. Tymbardziej że to jest początek produkcji. Ja na Twoim miejscu jeśli chodzi o Golfa wolałbym zejść z ceny i kupić zadbany egzemplarz trzeciej generacji .. Jakąś wersję GTI czy coś, bo trójki w dobrym stanie chodzą po 6 tysięcy, nieraz nawet więcej, widziałem po 8k takie wersje, a tu masz model nowszy, więc odpowiedz sobie sam.

Co do Vectry, ładna, tylko EcoTec i gaz .. Tutaj średnio ..
galakty
Forumowicz VIP

30 Gru 2012, 17:31

No i 1.6 a one lubią wcinać olej.
Barol
Awatar użytkownika

31 Gru 2012, 11:32

No to nie wiem... Nie chcę się pchać w żadne Seaty, Skody, Citroeny, Peugeoty itp. Tylko Niemieckie auta i Japońskie mnie interesują

Żadne auto nie jest idealne, w każdym coś jest na minus według mnie. W niektórych blacha, w innych silnik, a w jeszcze innych drogie i trudno dostępne części
Chudy03
Nowicjusz

31 Gru 2012, 12:47

Przeciez Seat to nic innego jak VW tylko buda jest inna. Skoda praktycznie też.
Barol
Awatar użytkownika

31 Gru 2012, 12:48

Uprzedziłeś mnie Barol :>
MatHl
Początkujący

Prawo jazdy: 02 01 2012
Auto: Felka
Silnik: 1.3
Rok produkcji: 1997

31 Gru 2012, 14:58

To samo ale za mniejsze pieniądze i prawdopodobnie w lepszym stanie ;)
galakty
Forumowicz VIP

31 Gru 2012, 15:07

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] kup sobie Vectrę w mniej obciachowej i ocynkowane wersji.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Rok produkcji: 2000