Samochod kombi - benzyna, ewentualnie diesel do 30 tys

11 Lip 2017, 16:27

Oczywiście, że taniej wyjdzie niż utrzymanie diesla, ale konkurencja ma i tak lepsze silniki. Jeśli musi to być Audi, to najmniejszym złem będzie ta benzyna, o to chodzi.

Koszty zawieszenia porównywalne.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

11 Lip 2017, 16:34

Oczywiście, że taniej wyjdzie niż utrzymanie diesla, ale konkurencja ma i tak lepsze silniki. Jeśli musi to być Audi, to najmniejszym złem będzie ta benzyna, o to chodzi. Koszty zawieszenia porównywalne.

Nie twierdze, ze to musi byc audi , po prostu staram sie zebrac jak najwiecej opinii.

Wlasnie obejrzalem Citroena C5 na klasycznym zawieszeniu z silnikiem 2.0 benzynowym i na ten moment to jest moj faworyt. Srodek bardzo mi sie podoba, w moim stylu, sporo opcji mozna ustawic z poziomy kierownicy, bardzo wygodne fotele i podczas jazdy nic nie skrzypi dodatkowo jest bardzo cicho. Bagaznik na duzy plus.

W najblizszych dniach przejade sie tym audi no i Renault Laguna z silnikiem 2.0T wtedy podejme decyzje, chyba ze w miedzyczasie cos wpadnie extra na co wczesniej nie zwracalem uwagi

Moze Croma mnie zauroczy ale to chyba nie bylby dobry wybor w kontekscie pozniejszej odsprzedazy.
batanek89
Nowicjusz

Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 jtd

11 Lip 2017, 16:38

Laguna z 2.0T to też bardzo dobra opcja i silnikowo 100 razy lepsze od tej Audicy.
galakty
Forumowicz VIP

11 Lip 2017, 20:30

A zastanawiam sie czy kupienie takiej C5 która ma juz instalacje gazowa będzie Ok, czy lepiej poszukać bez i samemu zainstalować??
batanek89
Nowicjusz

11 Lip 2017, 20:31

W takim budżecie lepiej założyć samemu, te 3 tysiące odżałujesz ;)
Chyba, że instalacja jest świeża, ale jak ktoś sprzedaje ze świeżą instalacją, noooo właśnie.
galakty
Forumowicz VIP

12 Lip 2017, 14:50

Dzisiaj jadę ponownie obejrzeć juz dokładniej jedna c5 która mam na oku, proszę powiedzcie na co w szczególności zwracać uwagę- od strony technicznej sprawdziłem juz lakier- był lakierowany LT błotnik, bez szpachli . Poza tym w oryginale. Środek również bardzo ładny- przebieg 176 tys wiec myśle ze spokojnie można jeszcze pojeździć. Jakichś stuków za pierwszym razem tez nie słyszałem - teraz chce sie przejechać raz jeszcze i potem na diagnostykę jeśli juz będzie decyzja.
Dzięki
batanek89
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpiękniejsze samochodowe trasy Europy
    Nie trzeba być fanem przygód agenta 007, by pamiętać, jak w jednym z filmów brawurowo pędził on na trasie nicejskiej swoim samochodem. James Bond wsławił się wieloma rzeczami – począwszy od niewątpliwego ...

12 Lip 2017, 15:14

Kolejna rzecz jaka teraz mnie bedzie czekac to sprzedaz mojego Stilo. Tutaj wlasnie chcialbym sie poradzic jaka bedzie rozsadna kwota jaka moglbym otrzymac za mojego Stilona.

Pokrotce opisze wam mniej wiecej jego aktualny stan.

Auto zakupilem 3 lata temu od pierwszego wlasciciela - samochod kupiony w polskim salonie w Krakowie- najechane mial 85 tys km. Teraz przebieg wynosi 130 tys. WIec jak na silnik 1.9 JTD nie uwazam zeby bylo duzo.

Caly czas staram sie zeby stan techniczny byl bdb- niedawno wysiadly mi silnicznki od klap climatronica wiec naprawa kosztowala mnie 2 tys - caly kokpit trzeba bylo rozebrac.

Z wiekszych napraw jakie robilem to wymiana EGR na nowy- pewnie efekt jazy po miescie.

Wysprzeglik zaczal przeciekac wiec i to wymienilem. a tak poza tym to standard- klocki, tarcze niedawno, takze Laczniki stabilizatora w zeszlym miesiacu no i akumulator.

W zeszlym roku naprawialem klimatyzacje bo zrobila sie dziurka na rurce od czynnika.

Olej Wymieniam co 15 tys. Motul 5w40 Xcess

Stan blacharski jest ok- jest kilka odpryskow lakieru bezbarwnego glownie na masce.

Myslalem zeby wystawic go za ok. 10 tys - myslicie ze rozsadna cena?

Dziekuje
batanek89
Nowicjusz

12 Lip 2017, 18:09

Jaki rocznik Stilo i ile koni ma ta werjsa JTD?
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

12 Lip 2017, 18:17