REKLAMA
Dzien dobry Forumowiczom,
Zycie brutalnie zweryfikowalo moja chec zakupu auta w wyzszym budzecie- jakis czas temu dyskusja dot. samochodow w granicach 50 tys.
Niestety przez najblizszy czas bede musial wstrzymac sie z kredytem wiec budzet ulegl zmniejszeniu i wynosi w tym momecie okolo 30 tys.
Natomiast priorytety sa nadal podobne- z powodu powiekszenia sie rodziny musze zmienic mojego zasluzonego Stilo hatchback na cos ze zdecydowanie wiekszym bagaznikiem.
Mieszkam w okolicach Krakowa ale ewentualna podróż za egzemplarzem wartym przyjrzenia sie jak najbardziej wchodzi w grę.
Autem rocznie myśle przejeżdżać około 15-20 tys km Generalnie dojeżdżam około 20 km do pracy wiec nie jest to stricte trasa po mieście.
Dotychczas moja kariera motoryzacyjna opierala sie na silnikach diesla wiec chcialbym sprobowac benzyny - Nie ukrywam w tym budzecie wydaje mi sie to bezpieczniejszy wybor.
Dotychczas przejrzalem i przekopalem sporo forow i tematow i mam swoje typy - dlatego prosilbym o opinie - na co zwracac uwage itd.- osob, ktore jezdzily badz jezdza wymienionymi autami:
- Audi A4 B7/B6 1.8t Avant - nie ukrywam ze jestem troche fanem tej marki i mysle ze z silnikow dostepnych w tym budzecie bylby to niezly wybor- nie wiem zas czy pozostale podzespolu daja rade. Z tego co wiem Seat Exeo dalej przez kilka lat produkowano na B7 wiec nie sadze zeby to byla bardzo awaryjna konstrukcja
To ogloszenie mi wpadlo w oko- myslicie ze warto zobaczyc https://www.otomoto.pl/osobowe/krakow/a ... ountry%5D=
- Renault Laguna III 2.0 Benz- wersja kombi- Niezly wyglad do tego stosunek cena/wyposazenie/rok produkcji- mysle ze musialbym sie przejechac zeby ocenic czy jest dla mnie
-Citroen C5 III 2.0 benzyna- Odbylem jazde probna- co prawda w dieslu ale stosunek jakosc/cena super- nie wiem jednak jak bedzie z pozniejsza odsprzedaza czy beda chetni
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD - chyba jedyny diesel ktory bym chcial- mam taki w stilo i nic sie nie dzieje- a przejechalem 60 tys km.
Mam slabosc do wloskiej motoryzacji- dodatkowo przepiekny samochod- ale chyba nieco za ciasny w srodku na ten moment chyba ciut za maly
- Fiat Croma II FL - 1.9 JTD - multum miejsca- super wyciszony- jednak w tym przypadku mam wieksze watpliwosci niz w przypadku Citroena co do odsprzedazy
Dzieki za kazda opinie i podpowiedz- mam nadzieje ze do konca roku uda mi sie cos znalezc
Pozdrawiam,