Samochód młodego kierowcy - diesel do 5000

30 Cze 2013, 14:37

Patrzysz jak jakaś baba, wygląd i wygląd...
Masz 5 tys zł to się wybiera auto, które jest w lepszym stanie technicznym.
W Bravo nawet klima by się znalazła, kupisz zajechanego Golfa i wtedy będzie płacz, ale wybór należy do Ciebie :)
drbn797
Początkujący

Prawo jazdy: 14 11 2014
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Avensis II
Silnik: 2.0 D4D 126KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

30 Cze 2013, 15:01

drbn797 napisał(a):Patrzysz jak jakaś baba, wygląd i wygląd...Masz 5 tys zł to się wybiera auto, które jest w lepszym stanie technicznym.

Jak baba ?. Może tego nie wiesz, ale my faceci już tak mamy. Samochód musi się podobać właścicielowi a jego wybór nie może się ograniczać jedynie do stanu technicznego, nie da się wybrać samochodu w 5min...

kirin88 napisał(a):Ja polecam roverka 400

kirin88 napisał(a): Diesel SDI to świetna bezawaryjna i oszczędna jednostka przy okazji zaskakująco dynamiczna jak na zaledwie 100KM.

Zgadzam się z moim przedmówcą ;). Również polecam Ci roverka :D bardzo fajny samochód, praktycznie bezawaryjny, jeśli dorwiesz egzemplarz w dobrym stanie do tego garażowany to uwierz na słowo, że nie będziesz żałował !. Wybór należy do Ciebie oczywiście, w końcu każdy ma inne zdanie ;D.
FreeBooy
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 22 02 2012
Auto: Hyundai
Silnik: 1.5 75KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1991

30 Cze 2013, 16:53

No cóż, wygląd jest zaje* ważny, bo samochód musi mi się podobać ;) jeśli już kupuję to wolę jeździć czymś co już na pierwszy rzut oka będzie mnie cieszyć, a nie obrzydzać za każdym razem gdy na niego spojrzę. Rozglądam się za Roverkiem i Golfem 3.
Może coś powiecie panowie o Seacie?
Korczy
Nowicjusz

Auto: Chwilowo brak

30 Cze 2013, 17:08

Co tu dużo mówić,praktycznie to jest VW tylko w innym pudełku :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Cze 2013, 18:06

To wiem, ale jednak jakość użytych materiałów i wykończenia pudełka też dość sporo znaczy. I to mnie interesuje bardziej :D
Korczy
Nowicjusz

30 Cze 2013, 19:39

Noo już jesteś bliżej wyboru :D. Jeśli chcesz samochód z którym nie będziesz miał problemów z częściami i wychodząc z biedronki nie będziesz wiedział który golf jest twój to bierz VW. Jeśli chcesz jakiś unikalny model to wybieraj roverka ;D. Decyzja należy do Ciebie. Na twoim miejscu nawet bym seatów nie oglądał tylko brał rovera, ale to ja :D. Porównaj sobie pod względem technicznym oba modele i zdecyduj. Tutaj masz fajną stronkę na której możesz to sprawdzić: http://www.autocentrum.pl/testy-opinie/
FreeBooy
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 22 02 2012
Auto: Hyundai
Silnik: 1.5 75KM
Rok produkcji: 1991
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda na oponach letnich zimą to przepis na wypadek
    Jesienno-zimowa pogoda za oknem, a niebawem zapowiadana mroźna zima to także pogorszenie warunków jazdy na drogach. Kierowcy powinni przywyknąć do opadów deszczu i mokrych ulic – przymrozków, śniegu, ...
    Płyn hamulcowy - nasze bezpieczeństwo na drodze
    Stan płynu hamulcowego nie jest badany w czasie obowiązkowych przeglądów przez Stacje Kontroli Pojazdów, ale doświadczenia mechaników jasno pokazują, że po polskich drogach porusza się wiele aut, w których ...

30 Cze 2013, 21:08

Niestety nie miałem okazji przejechać sie nigdy Seatem to niewiem.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

01 Lip 2013, 16:47

Poczytałem trochę o Roverach i jednak ludzie okropnie narzekają na blachy. Nie mam opcji żeby go garażować itp. Powinienem się tego bać?

Czekam także na dalsze wasze ciekawe propozycje :)
Korczy
Nowicjusz

01 Lip 2013, 18:28

Korczy napisał(a):Poczytałem trochę o Roverach i jednak ludzie okropnie narzekają na blachy. Nie mam opcji żeby go garażować itp. Powinienem się tego bać?

Rdzewieje jak każdy przeciętny uzywany samochód nic mniej nic więcej. Przy zakupie rovera masz dużo większe prawdopodobieństwo kupna samochodu nie kombinowanego jak w przypadku popularniejszych marek.
Znalazłem kilka fotek mojego roverka, z którym rozstałem sie kilka lat temu ( wkleje żeby upewnić Cie w przekonaniu, że nie bite roverki dzielnie przeciwstawiają się rudej). Miał ponad 400tys przebiegu, rocznik 1999 cały czas stał pod chmurka i jak widać blacharsko prezentował się przyzwoicie, jedynie przedni błotnik korniki zaczęły atakować. Samochód nigdy nie miał ingerencji blacharskich Mechanicznie był extra, raz jedyny miał usterkę- wymiana rozrusznika, koszt kilkadziesiąt zł i trochę roboty we własnym zakresie.
Samochód młodego kierowcy - diesel do 5000 Samochód młodego kierowcy - diesel do 5000 Samochód młodego kierowcy - diesel do 5000 Samochód młodego kierowcy - diesel do 5000 Samochód młodego kierowcy - diesel do 5000 Samochód młodego kierowcy - diesel do 5000 Samochód młodego kierowcy - diesel do 5000 Samochód młodego kierowcy - diesel do 5000 Samochód młodego kierowcy - diesel do 5000 Samochód młodego kierowcy - diesel do 5000

Jeżeli masz wątpliwości czy brać golfa, ibize cyz roverka to powinieneś przejechać się kazdym z tych samochodów i gwarantuje Ci, że pozbędziesz się watpliwosci a wybor będzie oczywisty:)
Golf co by nie mówić to naprawdę solidny samochód podobnie jak ibiza ale przy roverku prezentuje się dosyć biednie.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

01 Lip 2013, 21:52

Poważnie miałeś nabite na nim 400tys km? :o
drbn797
Początkujący

07 Lip 2013, 17:53

Cześć, został mi jeszcze jeden dylemat :)
Co myślicie o Audi 80 w cenie 4-5 tys? najlepiej 1.9 tdi. Realna myśl?
Korczy
Nowicjusz

08 Lip 2013, 06:30

Tak realna tylko przebiegi będą rzędu 600tys i więcej ale te motory dobrze je znoszą.
Barol
Awatar użytkownika

08 Lip 2013, 11:29

Popełnisz samobójstwo jak takie kupisz :)
Wszystko zajechane na śmierć, nawet benzyny mają nakręcone po 400-500 tysięcy. Rozglądałem się za tym modelem, nie znosze niemieckiej motoryzacji ale akurat te Audi w kombiku super jest takie 1.9 TDI, wyposażenie bogate, wszystko :)
Ale nie warto, to nie samochód dla studenta. Rozglądaj się za jakąs benzyną, bo diesla nie utrzymasz :)
drbn797
Początkujący