REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
MarekKRK napisał(a):jiGsaw napisał(a):Stary, wklejasz tu jakieś pojedyńcze mniej znaczęce wpadki, które sa z resztą usuwane przez koncern, a jak to się ma do legendy dziadostwa np. 2.5 TDI albo 2.0 TDI? A co do technologii to zadam może proste 2 pytania - kiedy Audi wprowadziło niezależne zawieszenie z tyłu w wersjach FWD? W ogóle sam fakt FWD świadczy o różnicy klas w porównaniu do MB/BMW, kiedy Audi (woldzwagen) wprowadził CR? No sorry stary, ale jak nie widzisz różnicy między VW, a BMW/MB to nie ma oczym rozmawiać. Ja bym Ci polecał Skodę Superb, bo lepiej wypada cena/jakość niż Audi.
Nie istnieje na swiecie firma, ktora wszystko zrobila jako pierwsza. Audi tez mialo swoje sukcesy jak quattro, pelne ocynkowanie czy ASF i to w latach, gdy bylo tansza marka niz MB oraz BMW. A common rail zostal wynaleziony przez Fiata i po raz pierwszy uzyty w Alfie Romeo.
Kierunkowskaz napisał(a):Widzę, że Jigsaw znowu walczysz o wielkość BMW nad VW, AUDI, SKODA. Wyluzuj, bo i tak żadnego z tych aut nie masz i nie masz o nich zbyt dużego pojęcia. Skąd niby Twierdzisz że 2.0TDI są złe? Miałeś? Dopuść wreszcie myśl, że nie każdy musi jeździć BMW. To świetne auta (mówię to po przejechaniu prawie 200kkm) ale nie idealne dla każdego
PhantomASA1 napisał(a):BMW,są to wspaniałe samochody, ale z obserwacji wiem,że zmuszają użytkowników do kręcenia się wokół ASO BMW,inaczej te auta można szybko zadziadowaćNietrwałe zawieszenia, czyli problemy z dolnymi wahaczami ,oraz tulejami wahliwymi tylnych zwrotnic,uprzykrzają użytkownikom radość z jazdy(utrata geometrii zawieszenia,niszczenie opon,nierównomierne ich zużywanie,itd.)
jiGsaw napisał(a):Aktualnie mam, wcześniej miałem inne marki, mam też dużo styczności z autami i wyobraź sobie, że wiem co piszę, świadomie wybrałem tę markę, czego o Tobie chyba nie można powiedzieć?!
Kierunkowskaz napisał(a):jiGsaw napisał(a):Aktualnie mam, wcześniej miałem inne marki, mam też dużo styczności z autami i wyobraź sobie, że wiem co piszę, świadomie wybrałem tę markę, czego o Tobie chyba nie można powiedzieć?!
Masz E30, a przypominam że piszesz o nowych autach. Nie wiem jaką masz styczność, ale dla mnie styczność to pojeździć danym autem minimum rok czy dwa. Czy ja wybrałem świadomie? Nie ja decydowałem. Żonie się spodobał i nie miałem nic do gadania. Ja nie traktuję samochodów dla mas jak związku na całe życie i nie wmawiam wszystkim że BMW jest idealnym samochodem, bo nie ma idealnych samochodów.
pocieszny napisał(a):a koniecznie musi być nowe??
za 150k plnów to bym sie za 2-3 letnim Range Roverem obejrzał
PhantomASA1 napisał(a):To VOLVO to solidne auto,naturalnie jeśli nie wybierzesz z automatem.
MarekKRK napisał(a): Leasing uzywanych samochodow jest rzadko spotykany.
pocieszny napisał(a):MarekKRK napisał(a): Leasing uzywanych samochodow jest rzadko spotykany.
każda firma leasingowa prowadzi leasing aut używanychnie jest źle zwłaszcza jeśli chodzi o takie auta
do tego koszt utrzymania nie jest większy niż audi a8 Quattro z jakimś rozsądnym silnikiem, a na pewno jest to mniej awaryjne niż nowsze BMW w dieslu
ale cóż jak kolega chce nie każdemu pasuje duże auto
PhantomASA1 napisał(a):Miałem na myśli przekładnie Geartronic.Getrag(powershift) ,o ile dobrze pamiętam ,zaczęli montować w 2008 r.jest to zbyt krótki czas ,by cokolwiek można rzec na jej temat,automaty w VOLVO nigdy nie były polecane.Chcesz kupić nowy samochód na gwarancji?niczym nie ryzykujesz,wszystko zależy jak długo zamierzasz autem jeździć,jak pokazuje czas,bezproblemowość skrzyń o takim stopniu zaawansowania, opiera się o barierę ok.150 kkm.
PhantomASA1 napisał(a):Faktem jest,przeglądałem ostatnio publikację na temat modeli aut, z kilku ostatnich lat ,które należy omijać szerokim łukiem,VOLVO nie znalazło się na tej liście ,czyli jak dotąd te skrzynie nie sprawiają problemu.