Samochód na prawko b1

04 Kwi 2007, 13:13

Witam!

Mam prawojazdy b1, na te prawojazdy mozna jeździc samochodami do 550kg. Niemoge znalesc nigdzie aukcji jakiś z odchudzanymi samochodami i niewiem jaki samochód mam kupić. Możecie coś doradzic ? Czy kupic jakis samochud i samemu go odchudzic, niewiem :D doradzcie cos :D z góry dzieki !
siejuczek
Nowicjusz

04 Kwi 2007, 13:53

Swojego czasu gdy szukałem takiego autka z bratem dla chrzesniaka to było Tico na b1 tylko cena była 8000zł.Fajnie wygladał bo cabrio....
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

04 Kwi 2007, 13:57

A mozecie dac jakies strony z aukcjami samochodowymi takie wlasnie jak tico odchudzone...
siejuczek
Nowicjusz

04 Kwi 2007, 16:17

:lol: Nie prościej byłoby zdać na kategorię B?
Nie wiedzieć - też radość!
malken
Aktywny

Miejscowość: Poznań

04 Kwi 2007, 17:09

tylko ze ja mam 16 lat :D prawojazdy b jest od 18 ;P
siejuczek
Nowicjusz

04 Kwi 2007, 18:02

Taaaa...to rzeczywiście jest problem... :shock:
Pomyślałem sobie...te 550kg dopuszczalne - to jest waga pojazu samego, czy np z kierowcą? Fiat 126p i trabant mają wagę 650 kg, ale z nich nie bardzo jest co wywalić, żeby lżejsze były?
Spróbuj znaleźć w wyszukiwarkach, albo na de.wikipedia o citroenie 2 CV, tzw. "kaczce" - to mogłoby być lekkie; to taki oldtimer jest, z 60-tych lat chyba? :wink:
malken
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Nowy silnik CDTI ECOTEC 1,6 spełnia normy Euro 6
    Wprowadzenie całkowicie nowego czterocylindrowego silnika wysokoprężnego Opla to kolejny etap w procesie odnowy portfolio jednostek napędowych. Silniki CDTI ECOTEC o pojemności 1,6 litra, są drugą z kolei rodziną nowych silników ...

04 Kwi 2007, 18:33

A maluch przerobiony wg np. czegoś takiego: [link do oferty na Allegro wygasł] ? Można by jeszcze wyrzucić tylną kanapę i przesunąć trochę przednie siedzenia do tyłu, przedłużyć kierownicę i nie wiem czy by nie wyszedł fajny śmigacz poniżej 550kg :)
bendi
Początkujący

05 Kwi 2007, 09:46

Ja raczej bym wolał Tico przerobione na cabrio... jeżeli ktos z was mial by jakas informacjie gdzie moge takiego kupic, prosze zeby napisal do mnie.
siejuczek
Nowicjusz

06 Kwi 2007, 11:56

no niestety ktos go juz kupił ale poszukaj allegro itp. popytaj po komisach może trafisz.
Łukasz789
Aktywny

11 Kwi 2007, 00:20

[link do oferty na Allegro wygasł]
macomac
Nowicjusz

11 Kwi 2007, 08:33

:lol: siejuczek! No i popatrz, jaki zajączek się nadarzył...?
To powinno Ci sprawić sporo radości...automat to jest, fajne!
malken
Aktywny

13 Kwi 2007, 06:48

Jak dla mnie jest to duzo lepsze od Tica więc niezastanawiaj się i weź go zanim znowu ktos ci go sprzątnie.
Łukasz789
Aktywny