Samochód osobowy zarejestrowany na ciężarowy

13 Maj 2011, 02:53

Witam! Zakupiłem samochód osobowy i w karcie pojazdu jest napisane samochód osobowy, ale jest adnotacja w "ZMIANA PARAMETRÓW TECHNICZNYCH" - Cięż. SPECJ. , ilość miejsc: 2. Później nastąpiła zmiana : ilość miejsc 4.
W dowodzie rejestracyjnym jest jako Ciężarowy.
Samochód nie ma kratki, ale ma...sejf w bagażniku i pewnie dlatego jest zarejestrowany jako Ciężarowy specjalny.

Chciałem się dowiedzieć czy dobrze myślę i czy przy kontroli nikt sie o nic do mnie nie doczepi dopoki będę miał ten sejf??

Czy teraz przy rejestracji mogę zarejestrować na osobowy? Czy może szkoda fatygi i niech sobi już będzie ciężarowy z tym sejfem w bagażniku?
Fenomen07
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

13 Maj 2011, 07:13

Fenomen07 napisał(a):Czy teraz przy rejestracji mogę zarejestrować na osobowy?

Oczywiście ze mozesz...
Fenomen07 napisał(a):Czy może szkoda fatygi i niech sobi już będzie ciężarowy z tym sejfem w bagażniku?

Decyzja nalezy do Ciebie....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

13 Maj 2011, 13:27

Dobrze, to jeszcze jak jest podczas kontroli? Policjant bierze dowód rejestracyjny, patrzy i jest cięzarowy, a nie ma kratki. Wtedy musze powiedzieć ze mam sejf i go pokazać??
Fenomen07
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

13 Maj 2011, 22:34

Fenomen07 napisał(a): Policjant bierze dowód rejestracyjny, patrzy i jest cięzarowy, a nie ma kratki.

Kazdy samochod zarejestrowany po raz pierwszy po 29.05.1999r powinien posiadać kratkę...
Fenomen07 napisał(a):. Wtedy musze powiedzieć ze mam sejf i go pokazać??

Mozna i w ten sposob...Ale czy ten numer przejdzie,trudno mi powiedziec...Duzo zalezy w takim wypadku od policjanta...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Światowa premiera Golfa GTI
    W halach targowych nad Jeziorem Genewskim Volkswagen prezentuje – obok Golfa GTD – także seryjną wersję nowego Golfa GTI. W nadwoziu na bazie Golfa VII można zauważyć liczne elementy stylistyczne typowe dla GTI, ...