Witam,z racji iż jest to mój pierwszy post na tym forum chciałbym przywitać się z użytkownikami forumsamochodowe.pl
Na wstępie chciałbym dodać, że przed założeniem konta, oraz przed napisaniem posta przejrzałem dokładnie tematy z ''przed zakupem'' swojego samochodu.
Otóż sprawa wygląda następująco:
Poszukuje samochodziku do 20 tysięcy PLN. Przede wszystkim zależy mi na tym aby autko było miejskie (mieszkam w centrum miasta) nie było zbyt duże, nie było problemu z parkowaniem - ponieważ przewiduje, że będzie nim również jeździć moja dziewczyna, które dopiero wprawia się w jeżdżenie samochodem. Czasami będę wybierał się w trasy - jednak nie większe niż 400 km od miejsca zamieszkania. Zależy mi również na tym aby samochodzik nie palił zbyt dużo, koszty naprawy nie były zbyt wielkie.
Nie zależy mi na pojemności silnika, aby posiadał Bóg wie ile KM - nigdy nie byłem typem kierowcy WRC.
Aby nie okazało się, że przyszedł tutaj jakiś typowy leń sam zabrałem się ze poszukiwania, jednak opierało się ono o rady moich znajomych, a ich argumenty opierały się głowie o to ''ze u mnie w rodzinie ktoś ma i jeździ''.
1. Volkswagen GOLF 5
- malutki, fajniuki, przyjemny dla oka, jednak uważam, że są to auta ''chodliwe'' i ciężko trafić na prawdziwie niebity, niekręcony okaz
Ponoć silnik 1.6 i 1.9 - najlepsze
2. Opel Astra
- często są to auta poleasingowe, boje się ze może to być auto z Floty, które po prostu było katowne
Tutaj ap ropo silników nie mam pojęcia
3. Skoda Fabia
- Mam taką w pracy, bardzo mi zbrzydła i wolałym omijać.
Polecone od znajomych, auta:
- Audi A3
- Toyota Corolla, Yaris
- VW Jetta, Passat b5
- Volvo S40
Pozdrawiam
![Uśmiechnięty :)]()