REKLAMA
Witam,
w ciągu kilkunastu kolejnych dni planuje kupno auta. Moje budżet na tą chwilę przewiduje wydatek w wysokości 25 tyś. PLN. I niestety dłużej nie mogę czekać i odwlekać kupna gdyż moje obecne auto (Fiat Palio 1.2 benzyna, prod. 1999 r.) po prostu już nie daje rady, zresztą nie czerpię żadnej przyjemności z jazdy Włochem. Dlatego też w desperacji piszę tutaj i proszę Was o pomoc w wyborze auta, gdyż nie poradzę sobie z wyborem.
Tak jak wspomniałem do wydania mam ok. 25 tyś PLN.
Mieszkam w Poznaniu, pochodzę z Piły a w Bydgoszczy bywam bardzo często także obszar poszukiwań jest duży.
Codziennie pokonuje dystans ok. 50 km do pracy, połowa trasy prowadzi przez centru miasta (korki), a druga przelatuje S11 gdzie można trochę depnąć. Dodatkowo przynajmniej 2 razy w miesiącu pokonuje trasę ok 200 km (Poznań-Piła, Poznań-Bydgoszcz).
Niedługo powiększy mi się rodzina (pierwszy dzieciak), więc muszę mieć to na uwadze
Co do typów, zawsze podobały mi się sedany, nigdy nie lubiłem kombi, natomiast hatchbacki wszystko zależy od marki i modelu.
Chciałbym auto, które dałoby mi sporo frajdy z jazdy, aby zaskoczyło mnie pozytywnie od czasu do czasu, do tego aby dało się w nie wrzucić wózek, fotelik, kobietę i inne tego typu rzeczy
Jestem otwarty na wszelkie sugestie.
Moje typy:
Fiat Bravo 1.4 T-Jet 150 konny;
SAAB 9-3 (co do jednostki - nie mam pojęcia);
Citroen C5 II gen. (też nie wiem jaka jednostka najlepsza);
Bardzo Was proszę o pomoc, bo z jednej strony nie mogę się doczekać kupna nowego auta, z drugie spędza mi to sen z powiek, co by hajs w błoto nie został wyrzucony.
I jeszcze jedno (być może głupie pytanie, wybaczcie jeśli tak), czy istnieją jakieś firmy zajmujące się wyszukiwaniem ofert aut?
Pozdrawiam!