REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Dishman napisał(a):Moim zdaniem pasy bezpieczeństwa powinny być dobrowolne.
fourup napisał(a):Idiotyzmem jest, kiedy siedząc z przodu zgadzasz się, żeby osoba siedząca za Tobą nie zapinała pasów.
fourup napisał(a):A poduszka, kiedy eksploduje - najpierw odstrzeliwuje pokrywę... Kiedy taki delikwent nie ma zapiętych pasów (które przeciwdziałają bezwładnemu opadaniu do przodu) najpierw dostaje w ryjek tą pokrywą...
Skutki niewyobrażalnie gorsze, niż w przypadku niezapiętych pasów, bez poduszek...
Dishman napisał(a):Szczerze? Nie pamiętam, żeby kiedyś ktoś jadący ze mną i siedzący z tyłu zapiął pasy. Mam wielu znajomych i nigdy nie widziałem, żeby ktokolwiek z tyłu zapinał pasy.
Dishman napisał(a):Nie pamiętam, żeby kiedyś ktoś jadący ze mną i siedzący z tyłu zapiął pasy. Mam wielu znajomych i nigdy nie widziałem, żeby ktokolwiek z tyłu zapinał pasy.
pocieszny napisał(a):jak ktoś z tyłu nie chce zapiąć pasów to wysiada
Dishman napisał(a):każdy ma swój rozum i każdy decyduje o tym, czy powinien zapinać pasy, czy nie.
stasiowski121 napisał(a):Nawet na kursach na prawo jazdy uczą, z resztą w przepisach jeśli dobrze kojarzę też jest napisane:
pocieszny napisał(a):Dishman, jak ktoś z tyłu nie chce zapiąć pasów to wysiada, prosta sprawa,
pocieszny napisał(a):ja się nauczyłam zapinać pasy bardzo szybko jak pewnego razu jadąc nagle znalazłem się na miejscu pasażera podczas jazdy, zamiast dalej siedzieć za kierownicą
silvo44 napisał(a):... bo to Ty masz zadbać aby zapięli pasy ...
... czyżbyś był jednym z tych, co im pasy ograniczają wolność zagwarantowaną w Konstytucji RP ???
... a obowiązek jazdy po prawej stronie nie jest podobnym ograniczeniem ???
silvo44 napisał(a):... ciekawią mnie tacy ludzie, którzy przestrzegają tylko niektórych przepisów - wybiórczo - ten mi odpowiada a tamten nie ... albo mieszkam w tym kraju i prawo mi odpowiada, więc go przestrzegam, albo zmieniam kraj na taki gdzie jest ,,wolna ameryka'' i prawo buszu ...
Ja po terenie nie jeżdżę. Skoro tak mówisz, to pewnie gdybym wjeżdżał w teren to pasy bym zapinał.