Samochód rodzinny do 17-18 tys. zł

22 Sty 2009, 00:47

Witam. Potrzebuję rodzinnego samochodu w cenie do 18 tysięcy. Samochód rodzinny mam na myśli 3-4 osoby, rzadko więcej(tylko czasem 5). Nie interesuje mnie kombi. Chcę sedana 5 drzwiowego. Musiałby to byc naprawdę fajny hatchback (nie wiem jak się pisze) abym się na niego zdecydował.
Samochód powinien być w dieslu, moc bez szaleństw powiedzmy 90-120 KM. Wiadomo, im nowszy tym lepszy, ale wolałbym nie schodzić poniżej 1999 roku. Jeśli miałbym podać najbardziej dla mnei ważne cechy samochodu to:
1. Wygląd
2. Niezawodność
3. Funkcjonalność + bajery
4. Nieoklepaność na ulicy ;]
Dodam iż to będzie mój pierwszy samochód także nei mam o nich zielonego pojęcia. Nie mieszkam w mieście. Bardzo podoba mi się samochód Mazda 626 sedan z 2001 roku, ale niestety strasznie trudno znaleźć takowy samochod w dieslu. Ostatnio także o dizwo wpadł mi w oko FIat stilo z 2002-2003 roku, aczkolwiek to hatchback więc nie jestem do niego przekonany. Poprostu chciałbym samochód w miarę neutralny. Nie jakieś cudo ale też nie paskództwo. Nie chce żeby biło w oczy, że ma 10 lat, chce żeby linia samochodu była jak najbardziej zbliżona do teraźniejszych.
Masakrator
Nowicjusz

22 Sty 2009, 15:05

Stilo to zły pomysł za dużo elektryki w nim jest i ma co się psuć :) aczkolwiek Stilo i mi się podoba :)

Fiat Albea WIELKI + za tą cenne jest jego wiek :)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Ford Focus

SEAT TOLEDO
[link do oferty na Allegro wygasł]

Mitsubishi Carisma

Astra II

Tylko przebierać w ofertach. Zawsze lepiej kupić auto 1-2 tys. tańsze bo nigdy nie wiadomo czy coś do zrobienia w nim nie będzie :)
ralf1990
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wiosenny długi weekend "majówka"
    Przed nami majówka i wielu kierowców wybierze się ze swoimi rodzinami na odpoczynek. Zanim jednak wsiądziemy do samochodu, odpowiednio zaplanujmy podróż i przygotujmy się do niej. Wyjeżdżając na drogi ...