Samochód rodzinny

10 Lip 2010, 14:49

Witam. Nie wiem czy już był ten temat ale po prostu nie mam czasu szukać. Zatem szukam samochodu rodzinnego który nie jest vanem i kombiakiem. Moje oczekiwania to w miarę możliwości pojemny bagażnik, wersja 5 drzwiowa, rocznik 2004-2005 no i silnik TDI (oczywiście aby był oszczędny), co do marki to nie mam określenia. Proszę o wasze propozycje.
JeZ :)
jezowaty84
Nowicjusz

Miejscowość: Bydgoszcz

10 Lip 2010, 15:00

Przyszła mi na myśl Skoda Octavia (z przodu dużo miejsca,pojemny bagażnik - nawet w hatchbacku ale znowu z tyłu jest mało miejsca).Więc może jakiś Opel Omega??
np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

wogóle to nie ten dział ale mod pewnie zrobi z tym porządek.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Lip 2010, 22:21

Ja by proponował Renault Grand Scenic z 2005 z silnikiem Diesla 1.9 l
Bardzo wygodny, podróżowałem nim wiele razy.
Na pewno sprawdzi się, jako samochód rodzinny.
bialy56
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jelenia Góra
Prawo jazdy: 07 01 2013
Auto: Fiat 126p FL
Silnik: 0.65
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Yaris na eksport do Ameryki Północnej
    Toyota Motor Europe poinformowała, że od maja 2013 roku model Yaris produkowany w zakładach Toyota Motor Manufacturing France (TMMF), będzie eksportowany do USA, Kanady i Puerto Rico. Dostosowanie francuskiego zakładu do ...
    TOP6 bezpiecznej podróży na wakacje
    Przed nami wakacyjne podróże. Większy ruch na drogach w tym okresie oraz zazwyczaj dobra pogoda potrafią uśpić czujność kierowców i nadmiernie powiększyć wiarę we własne umiejętności panowania nad autem. Żeby ...